Sanna - Mitt i livet

Torsdag 31/1

Publicerad 2008-01-31 13:02:53 i Allmänt,

Igår var det en tuff dag..

Vaknade med en rätt så ön hals och huvudet värkte ganska så mycket. Gick till jobbet i alla fall.. Mina ögon kändes ganska svullna, ett ganska säkert tecken på att jag inte mådde så bra eftersom jag faktiskt fick ganska mycket sömn ändå. Kände mig lite yr under dagen.. Karsten tog mig till Arbo-läkaren, våran företagsläkare, eller sjuksyster kanske han var. Han tog tempen på mig och sa att den var okej.. Han var inte orolig för den, men han var orolig för att jag såg så yrslig ut.. Haha. Det var en ganska konstig slutsats. Han sa att om jag kände mig sämre under dagen så skulle jag gå hem.

Jag lyckades klara mig igenom hela dagen, men var ganska slut när jag kom hem.
Gick och beställde thai-mat, hyrde en film och köpte en burk med Ben&Jerrys cheesecakeglass.. för att döva halsen lite grann! ;) Sen var jag ganska död under kvällen.

Är inte på jobbet idag.. Ringde till Karsten imorse och kunde knappt ens prata. Han sa åt mig att vara hemma.
Ringde och sjukskrev mig på Sykes också. Här är det så att man ringer sin supervisor, sedan ringer man företaget och lämnar namn, adress, telefonnummer, vilket konto man jobbar för och vem som är ens supervisor.
Ett par timmar senare så ringer Arbo-doktorn upp en för att höra vad som är felet. =) Och ger en råd på vad man ska göra.. Han kom ihåg mig från dagen innan och förstod att man verkligen var sjuk. Anledningen till att man måste lämna adress är för att man kan ibland förvänta sig ett besök från Arbo-doktorn.. haha
Om de kanske misstänker att man bara är hemma för att vara hemma.. Det här har inget med Sykes bestämmelser att göra utan det är Arbos policy. Haha.. så det gäller att man verkligen är sjuk om man sjukanmäler sig.

Det suger att vara sjuk här!! Det finns inget att titta på på tv, Alla program är på holländska! Vart är "Våra bästa år" och alla andra kassa repriser som har visats i flera år?? Haha.. Får väl ta och sätta på en gammal film som man redan sett ett par tusen gånger.. Det känns lite jobbigt att redan behöva vara hemma från jobbet. Men Karsten sa åt mig redan igår att han tyckte att jag skulle gå hem.. Att det är klart att jag blir sjuk eftersom det är så mycket som har hänt.. En stor förändring! Men fortfarande så känns det lite svagt att redan efter tre veckor behöva vara hemma från jobbet.. Arbo sa att jag åtminstone måste ha två dagars vila, vilket betyder att jag måste vara hemma imorn med.. Jag ska definitivt gå och hyra fler filmer!

Lyckades hitta Ed på tv.. det var längesen man såg! Så nu ska jag lägga mig till rätta och bara ta det lugnt!

Puss och kram
/Sanna

Tisdag 29/1

Publicerad 2008-01-29 21:27:21 i Allmänt,

Det har känts som måndag idag.. Lite orkelöst sådär!

Men det har gått ganska bra på jobbet i alla fall.. Jag har fått en hel del ganska enkla samtal idag och jag har lyckats göra en hel del saker själv också och allt känns så mycket roligare då. =)

Men ja.. det har väl inte hänt så mycket mer under dagen. Trött idag så jag sitter på soffan och babblar lite med föräldrarna på msn. Ska titta lite på tv och sen ska jag gå och lägga mig.

Känner mig febrig och ganska dålig så jag hoppas att det ska gå över med hjälp av lite sömn.
Orkar inte vara sjuk nu! Jag vill inte redan behöva vara hemma från jobbet. Det skulle kännas så dumt. Men med tanke på att jag blev halvt sjuk redan förra veckan när vi inte hade någon värme.. Så är det väl inte så konstigt att det börjar bryta ut ordentligt nu.

Nej.. ganska dåligt med saker som händer denna vecka.. Men det är skönt med lite lugn också. =)
Nån gång ska man väl ha det också! ;)

Nu ska jag ta och slappa lite framför tvn.. sen är det sängen som gäller!

Vad händer för alla hemma?

Puss och kram
/Sanna


Kväller..

Publicerad 2008-01-28 21:23:22 i Allmänt,

Jaha.. så var dagen nästan förbi! Inte så mycket som har hänt..

Telefonen på jobbet ringde en hel del och det var ganska mycket mail som behövdes svaras på, men inte så att man var tvungen att stressa.

Sitter i soffan och pratar med föräldrarna på msn.. Tänkte bara kolla en film och slappa! Sen blir det tidigt i säng. Känner att jag behöver vila!

Som sagt, inte mycket som hänt så inte så mycket att skriva om..

Återkommer imorn! ;)

Puss och kram
/Sanna


image53

image54

Måndag 28/1

Publicerad 2008-01-28 12:48:41 i Allmänt,

Sitter hemma och väntar återigen på att de ska komma från det där värmestället. Idag ska de byta ut nån del i våran heater.

Vaknade imorse med världens halsont. Det är liksom lite tjockt och det gör lite ont när jag sväljer. Hade gärna legat kvar i sängen hela dagen kan jag meddela.
Dessutom så har jag tvättat en massa kläder, men självklart så är det inte riktigt bra tvättmedel, jag behöver jue ha nån för känslig hud, så allting kliar lite grann nu!! Det håller på och driver mig till vansinne..

Känner mig som ett pucko på jobbet som knappast förstår ett skvatt av vad det är för problem mina kunder har. Känner väl att jag kanske inte fått riktigt den träning som jag hade behövt, men Fredrik har sagt att han ska sitta med mig och vi ska göra vissa saker tillsammans så att jag verkligen kan lära mig.. Kommer jue aldrig att lära mig något om jag måste gissa mig fram till vad det är för något som jag ska svara när våra kunder frågar saker. Saken är också den att jag säkert kan mer än vad jag tror, men att jag är så himla osäker på allt. Rädd för att jag ska säga eller skriva fel att jag helt enkelt inte ens försöker. Det är nog där felet ligger.. Jag behöver bli mer säkrare på vad jag håller på med.. Jag vet, jag har säkert lite för höga krav också.. Har jue inte ens jobbat så länge så det är ingen som förväntar sig så mycket.. men jag gör det! Jag förväntar mig att jag ska kunna mitt jobb när jag börjar med det.

Börjar bli hungrig också.. Undrar vad man ska äta?

Samira; Du skrev en kommentar i min blogg! Jag vet inte vart jag ska svara så jag får väl göra det här!
Haha.. ja, det sista som finns här väl ICA! I varje liten stadsdel finns det så många småbutiker, pubbar, kafeterior (coffeshops också).. Det är alltid något nytt som dyker upp och man slutar aldrig att förvånas och förundras över hur saker och ting är och funkar! Men vart har DU tagit vägen? Vart är du, vad gör du? Visst har du också en blogg.. Måste jue få läsa om vad du har för dig!! Massor nyfiken! Jag hoppas du har det bra i alla fall.. Kram kram

Nehe.. om man skulle ta och göra något vettigt kanske? Lite svårt för tillfället när man har en man i ett rum som står och pillar i maskinen! Men, men.. vad gör man? haha

Tillbaka till jobbet så fort han är klar i alla fall..

Puss och kram
/Sanna

Söndag 27/1

Publicerad 2008-01-28 00:43:41 i Allmänt,

Allt är okej med mig! Jag har inte skrivit i bloggen sen i torsdags för att jag har faktiskt inte riktigt haft tid! Så det är ingen som behöver oroa sig för något! ;) Har bara haft en ganska fullspäckad helg!

Fredag;

Jag fick äntligen mitt bankkonto fixat! =) Det tog sin lilla tid, även nere på banken, men vi lyckades tillslut! =) Jag fick ett paket med allt.. Det ingick dessutom ett sparkonto knutet till mitt vanliga konto! =) Jättebra..
Och, inte att förglömma, jag fick en brödrost! Den är grön! ;) haha! Måste ta en bild på den så att jag kan visa er. ;)

På kvällen hade vi fest.. Massa folk hemma hos oss! Vi hade skitroligt och det blev väldigt sent, festen fortsatte även efter att jag gått och lagt mig! Flera personer stannade kvar under natten så jag fick en lite chock när jag vaknade på lördagen och upptäckte att det var lite mer folk hemma än vanligtvis! =) haha

Lördag då;

Ja.. vad ska man säga? 10 personer här hemma.. Vi lagade mat och hade trevligt under hela dagen! Det kändes nästan lite som ett kollektiv eller nått! Jätteroligt! Festen fortsatte sen!
Jag, Serena, Susy och Veronika gick ut under kvällen.. Vi hamnade på en brasiliansk klubb.. Det var verkligen i min smak.. Jättebra musik hela kvällen! Drinkarna var alldeles för billiga! Haha.. Det blev en hel del tequila för oss flickor och klockan var alldeles för sent (eller tidigt kanske?) när vi gick hem.
Vi fick oss en massa skratt och roliga bilder dessutom under kvällen.. Det var en liten tripp att försöka ta sig uppför trapporna utan att slå ihjäl sig! haha..

När vi kom hem satt vi en stund och pratade lite om kvällen.. jag dansade runt med min kamera och tappade den i golvet.. Objektivet var ute och fastnade.. gick inte att få in den igen.. försökte och plötsligt så knakade det till och den var trasig! Så nu har jag ingen kamera.. Vilket är en mindre katastrof!

Har legat och degat större delen av dagen.. Soffan har varit min plats hela dagen! Slumrat till framför en massa filmer och nu kan jag inte direkt somna! =/

Ny vecka imorn! Tiden går.. Jag har nu varit här i 3 veckor!
Jag gillar livet här.. människorna och jobbet är inte heller så pjokigt ;)
Amsterdam är en underlig stad med nått nytt att upptäcka varje dag.. Jag har knappt ens börjat utforska, men det kommer inte dröja länge innan man börjar känna sig mer hemma i stan. I vissa delar känner jag mig hemma, men också där finns det nytt att upptäcka.. =) You gotta love Amsterdam! ;)

Nu ska jag gå och sussa..

Puss och kram
/Sanna

Torsdag 24/1

Publicerad 2008-01-24 20:34:21 i Allmänt,

Jaha ja..

Tog mina första samtal idag på jobbet.. Det gick väl sådär kanske.. Eller ja, jag vet inte!
Jag var så himla nervös innan det första samtalet kom! Ni vet när man är sådär rädd för vilka frågor som kommer.. Kommer jag kunna svara på det? Vad vet jag egentligen om det här? Usch, det var rena mardrömmen!!
Men jag hade Tom med mig med sitt eget headsett så han kunde hjälpa mig om det var något som jag inte var riktigt klar med.. Och det var det jue självklart. Men det kanske gick bra!? haha

Det kändes i alla fall bra tillslut att äntligen börja jobba på riktigt.
Och dessutom så får jag lite extra utbildning från Pablo, en av våra tekniker, som tar sig tid till att verkligen förklara på ett enkelt sätt vad saker och ting handlar om. Han gör det så enkelt, men får en inte att känna sig dum!
Så nu börjar jag förstå mer och mer vad hela 3com handlar om, vilket är mycket roligare när man ska jobba med det. Dessutom så underlättar det lite om man förstår vad kunderna pratar om.

Det blev ingen torsdags-shopping idag.. Får ta en tur på lördag om orken finns där. =)
Karsten ska, för ovandlighetens skull, laga middag åt oss ikväll! =)
Jag vet att jag sagt det förut, flera gånger, men jag tycker verkligen om när vi alla samlas och äter middag och bara tar det lugnt.. Det är så skönt. =)

Imorn är det fredag! Och vi ska ha en liten fest här hemma.. =)
Hört att de brukar vara ganska galna.. haha. Det ska verkligen bli intressant att se..

Lönen kom idag.. så nu behöver jag inte känna mig fattig längre! =) Skönt!
Fick lite mer än vad jag trodde att jag skulle få.. Vilket är väldigt bra! Skulle behöva köpa en jacka, lite mindre vinter så att säga.. Det är inte varje dag den behövs, plus att jag är lite rädd för att jag ska slita ut den om jag använder den varje dag.

Men jag ska vara försiktig med pengar.. Det är helt sjukt vad det kan dra iväg ibland.
Skönt dock denna månad är jue att jag inte behöver betala hyra.. Hyresfritt fram till 7/2 =)
Sen så ska nästa hyra betalas först i slutet på februari.

Nu ska jag ta och vara lite social! =)

Puss och kram
/Sanna

Onsdag 23/1

Publicerad 2008-01-23 23:03:01 i Allmänt,

Massor mysig kväll igår..

Städade och tog en vaaarm, låång dusch!

Karsten kom över och vi hade alla en mysig middag med en massa skratt och vin! =)
Kollade film till ganska sent inatt.. Var lite segt att kliva upp imorse dock.

Men jag fick sova lite mer och sen hämta mitt "SOFI" (skattenummer)..
Kom till jobbet och jag har fortfarande inte fått ordning på min esupport. Så det var inte så mycket jag kunde göra.
Jag försökte svara på lite mail, men det var jue inte det lättaste när inte allt fungerar.

Åkte till banken för att fixa ett bank-konto.. Fick stå 20 min i kö bara för att få höra att pappret jag hade inte var giltigt för att kunna få ett bank-konto.. så jäkla irriterande!!! Jag måste nu vänta på pappret från skattekontoret för att sedan kunna fixa allt jag måste fixa.

Karsten kommer att ta mina pengar på sitt konto och så får jag ut de av honom den här månaden.
Lön imorn alltså.. =) Helt underbart! Skönt att inte behöva känna sig fattig!

Idag har vi haft ännu en av våra "mys-kvällar"..
Karsten, Damiano och Sylvain är här utöver de vanliga flickorna! =)

Man kan verkligen vänja sig vid såna här kvällar.. Det är helt underbart härligt.. och alla dessa underbara människor. Det är svårt att inte känna sig glad! =)

Torsdags-shopping imorn kanske? =)

Usch, nu är det längesen jag pratade med mina föräldrar! Jag har jue inga pengar på mobilen och kan inte ringa.. Och jag har missat de på msn flera kvällar i rad nu! =( Tråkigt!

Nej.. nu ska jag vara lite social! ;)

Puss och kram
/Sanna

Tisdag 22/1 - Fortfarande iskallt!!

Publicerad 2008-01-22 17:28:35 i Allmänt,

Okej.. Natten var helt okej. Sov nere på soffan där vi hade haft kupevärmaren på under större delen av kvällen.
Det blev lite kallt framåt morgonen, men med en massa kläder så gick det bra.
Värre var det imorse när vi skulle kliva upp, höll jue på att förfrysa! Jättekul att gå ut i ett rätt så kallt Amsterdam på morgonen. Näsan kändes inte så rolig och huvudet mådde inte så bra =/

Läste dessutom mitt inlägg ifrån igår och insåg att jag måste ha varit ganska borta.. Vissa saker som jag skrivit såg jue inte riktigt kloka ut.. haha

Sitter redan hemma eftersom jag den senaste timmen har väntat på att nån ska komma och laga vårt lilla skåp för värme och varmvatten.. Äntligen är han är! Har varit det i typ 10 min. Han säger att vi har stora problem! Lät jue ganska illa.. Men jag hoppas på att han ska kunna fixa det. Vi kan verkligen inte ha det såhär..
Karsten sa att det var bara att ringa honom om det skulle vara så att de försöker säga att de ska komma tillbaka imorn! Och säger han det.. ja, då kan jag nästan lova att jag kommer att bli riktigt arg!

Dagen på jobbet har väl varit ganska okej annars.. Skrivit mitt första mejl till en kund idag! =)
Haha.. kanske inte så mycket att hurra för, men jag läste problemet och skrev ett svar. Tom kollade sedan mitt svar och sa att jag måste ha missuppfattat det hela.. Jag förstod inte riktigt vad han pratade om och när han såg vad kunden hade skrivit så sa han att det var alldeles rätt svar jag hade gett.. Massor glad!
Kan fortfarande inte ta emot samtal ordentligt då min esupport, som det heter, registrerades fel. Esupport är ett program där vi kan hjälpa våra kunder att registrera sig själva och deras produkter för att de sen ska kunna göra en förfrågan om teknisk support och byte/lagning av en produkt. Jag hoppas på att det snart ska vara fixat, för nu är allt annat krångel löst i alla fall..

Solen har varit framme idag.. Kände mig som en vampyr när jag gick ut första gången. Solen stack i ögonen och det var ganska ovant! Men hur underbart är det inte med solsken? Det har inte varit speciellt varmt, men allt kändes lite lättare idag.. Promenerade som vanligt från Sykes till Sloterdijk för att ta bussen (en promenad på ca 5-6 min), men det var så mycket trevligare när solen var framme.. Det kändes till och med lättare att andas. =)
Det är konstigt vad lite ljus kan göra..

Helt underbart.. Alla våra element är igång och det finns varmvatten också!!!!
Helt i extas just för tillfället!!!! ;)


Ska ta en varm dusch och plocka lite här hemma.. De andra slutar jue om en timme.
Ikväll ska vi ha "pasta-kväll" igen! Susy ska laga mat, Karsten kommer över och vi ska ha lite mysigt! =)

På fredag kanske vi ska ha fest här hemma.. Alla från jobbet och några andra människor. Vad jag har förstått så brukar de festerna vara ganska roliga. =)

Nej, nu ska jag ta en efterlängtad dusch!! =)

Puss och kram
/Sanna


P.S.. Ni vet väl att ni är saknade? (Ni vet också vilka ni är!) ;)

Måndag 21/1 - Iskallt!!

Publicerad 2008-01-21 19:26:30 i Allmänt,

Våran värme och varmvatten dog helt plötsligt igår!!
Det blev svinkallt!! Usch, försökte ta en snabbdusch igår kväll.. trodde jag skulle få en hjärtattack!
Frusit hela natten, trots dubbla massa kläder och allt..

Frusit hela natten på jobbet dessutom!
Det var meningen att jag skulle börja ta emot samtal idag på jobbet, men som sagt har jag inte fått alla mina log-ins än.. Idag fick jag hälften och det var problem med alla!! Och då menar jag verkligen ALLA!
Så många mejl och samtal jag skickat och ringt fram och tillbaka med Karsten idag.. Kände mig helt borta!

Tom fick mig att göra en call-back, ett samtal till kund för att göra en liten uppdatering. Jag var så nervös att jag inte hade någon känsel kvar i mina ben när jag avslutade samtalet. Helt sjukt, skakade typ i hela kroppen!
Men det gick väl bra.. hoppas att jag ska få mina sista log-ins imorn så jag verkligen kan börja jobba på riktigt..
Jue mer tiden går desto mer nervösare kommer jag att bli för att ta emot samtal.

Fick med mig en liten kupévärmare från jobbet som Karsten gav mig! Så den är på i vardagsrummet nu.
Det är den enda lilla värmen vi har! =(
Skulle behöva gå och handla nått att äta kanske.. men det regnar och blåser massor ute! =(

Jaja.. jag ska försöka få upp värmen.. Synd att man inte har någon att krama.
Får väl kramas lite med flickorna.. inte riktigt samma sak, men i alla fall!

Puss och kram
/Sanna

Söndag 20/1

Publicerad 2008-01-20 15:20:14 i Allmänt,

Lördagen blev inte så lugn..

Jag gick till affären som jag skulle och handlade mat och så.. men det slank också ner lite vin i påsen. =)
Jag, Susy och Serena bestämda oss för att gå ut och dansa lite.
Vi mötte upp Arianna på Rembrandtplein.. stället med de flesta klubbarna och pubbarna.
Det blev Cooldown Café som vi var på förra helgen också.

Musiken de spelar är ganska blandad men mestadels ganska rolig. Vi dansade på podiet och hade skitroligt.
Mycket folk så det var verkligen trångt, blev bränd med en cigarett på armen, fick en armbåge i ögat.. Det var inte riktigt min kväll.. Idag har jag lite lock för örat pga musiken. Den var ganska hög, det känns som att jag sitter i en burk.. Usch, men det lättar nog snart.

Var hemma efter 06 imorse. Det tog en timme för oss att komma hem med nattbussen. Först fick vi vänta en halvtimme nästan och sen tog det en timme att åka. Hade skapligt ont i fötterna när jag kom hem och var väldigt trött så stupade i säng!

Vaknade vid halv tre.. Kanske dags att kliva upp. Haha
Idag blir det absolut inte mycket.. Såg att det är "Möt Joe Black" på tv ikväll.. Kanske man ska titta på! =)
Nu ska jag slappa i soffan.. Slappar-söndagar finns i Amsterdam också.
One Tree Hill var precis på, nu Summerland och sen OC! Kan det bli bättre? ;)

Vad har ni haft för er under helgen? Skriv och berätta.. =)
Kom och hälsa på kanske? ;)

Puss och kram
/Sanna

Lördag 19/1

Publicerad 2008-01-19 13:03:57 i Allmänt,

Torsdagkvällen var jättemysig!

Det blev lite sent som vanligt.. men det var faktiskt första gången som vi alla tjejer satt tillsammans och åt + att vi hade Karsten och Serena här som gjorde oss sällskap! Massor mysigt! =)

Det var lite segt igår på jobbet.. kände mig lite trött. Men det gick bra. Lyssnade, läste och försökte ta till mig av det som jag lärt mig och det verkar som att det mesta kanske sitter okej.. Det är väl mest vad man ska säga till kunderna när de ringer.. Rädd att man ska få tunghäfta.. Men kommer att sitta med någon från mitt team under den första tiden, så är det nånting kan jag alltid be om hjälp.

3com fest igår då..
Vi åkte till bowlinghallen och spelade lite.. åt mat, eller snacks kanske man ska säga..
Drinkarna var dyra, men med våra COINS så fick oss lite förfriskningar i alla fall.
Efter att  bowlingen var slut så var vi några som stannade kvar och pratade och partade lite. En dj kom och spelade efter ett tag och vi var de enda på hela stället som dansade.. =) Men det var kul.

Vi åkte från bowlingen vid tolv.. Meningen var att vi skulle gå ut, men när vi väl kom hit så ville folk stanna och festa här istället. Så jag gick faktiskt och la mig. Orkade inte bara sitta. Alldeles för seg för det. Så det blev ändå en ganska tidig kväll för mig. Ganska skönt faktiskt.. Har jue ändå inte så mycket pengar så att jag kan festa.

Idag vet jag faktiskt inte vad som händer.. sitter på msn och pratar med mamma och pappa!
Det regnar lite ute.. inte direkt nått väder som man känner att man vill gå ut i. Men får se vad det blir.
Det blir nog en lugn kväll i alla fall.. =) Skönt.. eller inte. Har inte riktigt känt efter! haha

Jaja..

Puss och kram
/Sanna

Torsdag 17/1

Publicerad 2008-01-17 21:50:59 i Allmänt,

Okej.. så imorse när vi kliver av bussen utanför jobbet så susar en ambulans förbi oss och stannar utanför byggnaden där vi jobbar.. Där står också en polisbil!

Det visar sig att en kille på AT&T faktiskt misshandlat sin supervisor! Helt sjukt!
Tydligen så hade de haft någon diskussion och den här agenten är tydligen väldigt våldsam. Så han hade slagit ner honom och sparkat på honom och allt han nu hade gjort. Så det var lite kaos imorse..
KLOCKAN ÅTTA PÅ MORGONEN!! Då kan man snacka om morgonhumör!!

Jag trodde att Sykes var ett lugnt företag, men på två veckor har två personer redan fått sparken. haha
Som Karsten sa.. Du kommer in i företaget i lite fel tillfälle.. Inget som tillhör det vanliga alltså!

Idag har vi varit på stan.. Bara inhandlat en massa nödvändigheter. Måste vara lite försiktig med vad jag spenderar pengar på eftersom det är en hel vecka kvar till lön.

Jobbet har varit bra idag.. Fått utbildning själv med Gabriela. Fick träna på att göra de olika saker jag behöver göra i de olika programmen. Och vad jag skulle säga om en kund ringde och fråga det ena och det andra..
Roligare än det har varit under den senaste tiden.
Fick reda på att jag ska börja ta emot samtal på måndag.. så imorn måste jag bara öva och läsa och lyssna så att jag är beredd på det. Men det kommer nog säkert att gå bra.

Susy håller på och lagar mat.. Serena och Karsten är här och ska göra oss sällskap. Vi ska ha en av våra kvällar igen! Mysigt värre. =)
Så nu hinner jag faktiskt inte skriva mer...

Imorn är det 3com fest! =)

Puss och kram
/Sanna

Onsdag 16/1

Publicerad 2008-01-16 21:59:39 i Allmänt,

Fan vilken dag!!

Dagen började "bra" med världens  jävla pms! Kände mig svullen överallt.. Tror till och med min smärta syntes i mina ögon!! Helt sjukt va ont det har gjort idag!

Träningen börjar bli mer och mer intressant för nu börjar vi faktiskt lära oss alla program och vad man använder de till.. Vilket kan vara bra att veta om man ska kunna jobba! Vi får göra mer själva istället för att bara lyssna.

Jag var tvungen att åka till ett ställe för registrering idag.. Och jag skulle åka själv.
Karsten berättade för mig exakt vart jag skulle åka, med vad jag skulle åka och hur jag skulle ta mig dit.
Men jag med mitt dåliga lokalsinne gick jue självklart vilse!! (Otippat! haha)
Jag visste vad jag letade efter; Heineken Bryggeriet! Inte det svåraste att hitta..
Men Sanna var sjävklart tvungen att fråga efter vägen TRE(!) gånger!
Sista gången jag frågade så pekade killen på en bruntegelbyggnad och frågade mig om jag såg den..
Ja, svarade jag.. Ja, du har hittat det. 20(!)m framför mig!! Pinsamt!

I alla fall jag hade fått en tid då jag skulle vara på det där stället, men när jag kom dit så fick jag ett nummer för att sitta och vänta.. Och så fick jag vänta i 20min innan jag ens fick komma in! Det såg ut som 20 toaletter, men där inne satt det "agenter" som man fick gå in till..

När jag kom in och berättade varför jag var där tittade tanten på mig och frågade varför jag fick sitta där ute och vänta.. Och jag förstod självklart inget! Men hon skulle hjälpa mig i alla fall!
Sen när hon försökte registrera mig på den adressen där jag bor så gick inte det eftersom Emma och Noemie fortfarande var registrerade på den våningen (3:e) där jag skulle registreras. Så hon fick starta en utredning och allt vad det nu var.. Var tvungen att ringa Karsten för att förstå vad som skulle hända..
Blev registrerad tillslut, men nu måste jag fixa en försäkring här också och det är jue så typiskt när jag fortfarande har försäkring kvar hemifrån.. typ 30 dagar eller nått sånt. Skitirriterande!!!!!!!

När jag kom ut skulle jag försöka hitta tillbaka till tram-stoppet där jag skulle ta tramen tillbaka till jobbet.. Gick vilse ännu en gång och precis när jag trodde att inget kunde bli värre så började det regna!!

Fan vilken jävla bajsdag jag har haft!!
Men folk på jobbet fick mig i alla fall att skratta! Helt underbara människor..
Och flickorna här hemma.. det går inte att beskriva!

Vi har inte gjort nått speciellt.. bara varit. Jag tänkte ta en dusch och sen sova. Måste bli av med min värk!
Står inte ut med den!

Blev i alla fall glatt överraskad idag när jag insåg att det var onsdag redan och att det är Torsdags-shopping imorn.. och sen bara en dag kvar tills det är fredag! och fest!!! Helt underbart.=)

Nehe.. nu ska jag avsluta.

Hoppas alla hemma har det bra!
Saknar er massor!!

Puss och kram
/Sanna

Tisdag 15/1

Publicerad 2008-01-15 22:14:04 i Allmänt,

Segt imorse.. Som vanligt när man har trevligt sällskap och lite vin så blir det jue ganska sent!
Suzy lagade jättegod pasta som vi fick äta massor av! =)

Imorse var det lite segt.. Men kom upp i tid i alla fall.. *duktig flicka* ;)

Idag har jag varit ganska frustrerad.. Vi hade träning under förmiddagen och sedan skulle vi göra tre test.
Testen gick ut på att "kopiera och klistra in" och det var bara så konstiga och dumma frågor i de där vidriga häftena. Fick nästan ett litet utbrott! Usch.. =(
Men samtidigt så känns det som att det kanske kan börja hända lite saker nu.. Vilket skulle vara ganska skönt.

Emma, tjejen som faktiskt hjälpte mig att få jobbet, kom tillbaka idag. Så jag fick äntligen träffa henne..
Skumt var det, men trevligt.

Usch.. just den här veckan är inte nån rolig vecka. Det är pms.. humöret går upp och ner och det är absolut inge roligt! Men det är jue bara som vanligt.. Det går jue alltid över. Så inget att oroa sig för.

Saknar mamma och pappa idag.. Men tro nu inte att jag inte trivs! Men det är jue mina föräldrar, såklart att jag saknar de! ;)

Annars har det inte hänt så mycket idag..

På fredag är det 3com fest!

Det skulle vara en överraskning.. men eftersom Karsten var orolig för att folk (läs; tjejer) haha, skulle komma fel klädda så skickade han ut ett mejl om vad som kommer att hända;
Discobowling, med mat och dricka.. som 3com står för.. =)
Vi blir typ 30 pers från kontot så det kan nog bli riktigt skoj. Men det blir till att ta med sig kläder till jobbet för ombyte på kvällen eftersom vi ska samlas direkt efter jobbet och tillsammans ta oss till bowlingen.
Kan nog bli en intressant kväll.. =)

Nu ska jag snart ta och sussa tror jag..

Imorn måste jag till "stadshuset" och registrera mig. Så jag kan få mitt SOFI nummer (holländskt personnummer), vilket betyder att jag kan fixa bankkonto och få lön osv.. Vilket kan vara ganska bra! Eller..? ;)

Jaja..

Puss och kram
/Sanna ;)

Måndag 14/1

Publicerad 2008-01-14 19:59:48 i Allmänt,

Så har min andra vecka här i Amsterdam och på jobbet tagit sin början..

Ingenting spännande hände idag på jobbet och jag börjar känna mig ganska frustrerad.
Ni som känner mig vet juet att jag är en arbetsnarkoman och att ta det lugnt inte riktigt är min grej! (årets underdrift skulle jag nog vilja påstå)
I alla fall..

Visst är det skönt att kunna ta det lite lugnt också.. Men alltså det händer absolut ingenting!
Jag har suttit på internet och läst tidningar och bloggar hela dagen.. Lyssnat på några samtal och sådär..
Men tyvärr så händer det inte så mycket på jobbet överhuvudtaget så det blir i alla fall inte så mycket att göra.

Men det kommer jue så småningom.. =) Kanske lika bra att passa på att bara vara lite nu!
Men samtidigt så känner jag att det bara måste hända nått nu!

Ikväll ska vi vara hemma.. Suzy ska laga mat och Karsten är också här och ska umgås med oss. =)
Så vi ska dricka lite vin och bara slappa.. Hur skönt som helst.

Och nu måste jag nog vara lite social tror jag.. ;)

Hoppas allt är bra med er alla!

Har ni förresten sett att jag har lagt upp lite bilder i bilddagboken?

http://sannalajnen.blogg.se

Puss och kram
/Sanna ;)

....

Publicerad 2008-01-13 18:56:33 i Allmänt,

Lördagkväll..

Jag försökte gå och handla, men affärerna har jue stängt här på söndagar..
Eller ja, det finns väl nån som har öppet.. men jag hade ingen större lust att börja leta.

Det blev att jag fick handla lite i butik där de hade lite av allt.. Men det blev Thai till middag idag. =)
Alltså ni anar inte hur mycket mat det är i en såndär "middag". Helt sjukt mycket.. Tre personer skulle lugnt kunna dela på det jag fick.. Så nu har jag mat tills imorn också.. ;)

Fick mig en skön promenad i alla fall, eftersom jag faktiskt gick bort till affären innan jag såg att den var stängd.
Men det var riktigt skönt ute.. Inte alls kallt.

Jaha ja.. idag ska jag bara dega här på soffan. =) Kanske att det blir en också.
Men det är riktigt segt.. Får dessutom roa mig helt på egen hand..

Suzy är på date med "Bon Jovi" från igår och Karolina ligger inne på sitt rum med sin fransman!
Veronika ska komma hem från Italien idag, men än syns hon inte till i alla fall..

Usch, min tunga mår inte så bra efter maten, den var ganska stark. haha

Holländska är ett riktigt konstigt språk.. och jag undrar om jag någonsin kommer att lära mig det.
Fast det tror jag säkert.. men jag behöver nog gå på klasser och så..
Försöker lära mig några ord och hur man uttalar vissa saker!
Det kan jue vara bra att kunna uttala sin egen adress om man skulle gå vilse.. haha
Men det låter verkligen som att man ska spotta när man uttalar vissa ord! Det kommer jue inte naturligt direkt.

Får se hur länge jag stannar här.. Blir det bara 3 månader så ser jag ingen större anledning till att lära mig språket nå närmare än "the basics"..

Nehe.. nu skiter jag i det här.. ;)

Puss och kram
/Sanna

Söndag 13/1

Publicerad 2008-01-13 14:25:01 i Allmänt,

Nu har man varit här en vecka.. Känns som att det gått längre tid på något sätt.
Men jag antar att det är "ovälkommen". Alla är så himla trevliga, snälla och hjälpsamma. Skönt för någon som kommer själv och ny till ett ställe.. =)

Så ja.. det blev utgång igår. Bara jag och Suzy.

Vi satt här hemma och drack lite med Karolina och hennes pojke innan vi gick ut. Tog oss ner på stan där jag fick syn på McDonalds.. =) Så vi gick in och tog lite natt-mat innan vi ens gick ut.. Klockan var jue i alla fall nästan 00.30.
På McDonalds satt det två killar vid bordet brevid oss och den ena killen visade sig vara våran granne.. Haha
Sen visade det sig att vi jobbar inom samma område (nätverk) och att vi dessutom var på väg till samma klubb.
Så vi fick sällskap av de..

Först så var vi på nått som heter Escape.. De spelade bara House och det var varmt där inne! Och då pratar vi om sommarhetta, klibbigt och kvavt. Men det var bra musik.. Saken är jue den att jag inte klarar av att bara dansa till sånt.. Så vi gick vidare.

Hamnade på nått ställe som heter Cooldown Caf'é. De hade en underlig mix av house, rnb, gammal musik och lite holländs också.. Men jag hade roligt. Dansade som vanligt på "podium" och sånt.. =)

När vi kom ut därifrån så träffade Suzy "Bon Jovi".. Han var faktiskt ganska lik honom.
Han tyckte att han skulle ta med sig Suzy hem och då tappade jag humöret för en stund.. Jag visste jue inte ens hur jag skulle ta mig hem.. Men Suzy åkte med mig! Vi tog en taxi eftersom min fot (som jag stukade) fortfarande inte mår så bra.. Var väl hemma lite efter 05 så jag har sovit ganska länge idag..
Lite huvudvärk, men det är väl vad man får räkna med!

Idag blir det väl inte mycket gjort.. ska gå ner och handla lite tänkte jag.
Sen blir det väl bara dega med en film kanske eller nått!

Alldeles för trött för att göra något och vara påhittig. Det finns det alltid tid för ;)

Ska försöka ladda upp bilder i bilddagboken.. Men det tar jue sån tid så får se om jag orkar.

Puss och kram
/Sanna

Lördag 12/1

Publicerad 2008-01-12 16:01:32 i Allmänt,

Lördag.. har inte gjort något vettigt än så länge!

Men det har varit väldigt skönt måste jag säga..

Det regnade imorse.. Men nu är det strålande sol! Och ganska varmt faktiskt. =)
Tänkte att jag skulle ta en promenad. Jag måste köpa lite cigg och sånt.. så det är ett ganska bra tillfälle att i alla fall kolla runt i mitt område. =)

Ikväll vet jag inte alls vad som händer.. Men det bli väl utgång kan jag tänka mig. =)
Kvällen kommer i vilket fall som helst att gå i alkoholens tecken! ;)

Min Philippa ringde mig idag! =) Jätteroligt att prata med henne..
Det är kul att få veta vad som händer där hemma, så tack alla som mejlar, messar och så.. =)

Nu ska jag snart ta mig i kragen och se till att ta mig ut..

Puss och kram
/Sanna

Latar kväll..

Publicerad 2008-01-11 22:07:37 i Allmänt,

Det blev en lugn kväll..

Serena är sjuk med feber, Suzy är trött och jag är verkligen helt död! Massor ont i huvudet! =(

Jag gick ner till affären och handlade lite.. jag har ätit lite mat och nu så ligger jag på soffan och slappar! =)
Jätteskönt är det.. Behöver nog ha en kväll att bara vara och sen dessutom få sova ut imorn.

Tänkte kika lite på vad som kommer på tv och sen blir det hopp i säng! ;)

Jaja.. hoppas alla har en trevlig fredagkväll! =)

Puss och kram
/Sanna

Fredag 11/1

Publicerad 2008-01-11 18:26:12 i Allmänt,

Så var äntligen helgen här..

Sjukt trött imorse när det var dags att kliva upp.. Men får jue skylla mig själv när man är ute och ränner sådär sent ;)

Dagen har gått skapligt snabbt.. Lite mera träning idag! Mera information på vad vi har för arbetsuppgifter och så.
Tanken är väl att jag ska kunna gå "live", alltså börja ta emot samtal, i slutet på nästa vecka.
Får väl se hur det går..

Vet än så länge inte vad som händer idag.. Kanske bara blir att vara hemma med en film eller nått..
Men man vet aldrig..

Ensam hemma just nu.. fick gå tidigare än de andra eftersom jag "bara" har träning!
Men de andra ska nog vara på intågande snart.

Hmm.. undrar vad man ska äta idag?!

Cao ;)

Torsdag 10/1 - Adress och tel.nummer

Publicerad 2008-01-11 00:52:02 i Allmänt,

Jaha ja..

Idag var det min första dag på jobbet med training.. Inte så speciellt intressant eftersom det mest var information om företaget, dess bakgrund och alla tekniska saker. Alltid bra att veta, men kanske inte det mest intressanta.
Men det fick definitivt tiden att gå mycket fortare.

Torsdagar i Amsterdam är den dagen då alla affärer har öppet till 21 och tjejerna har som tradition att gå på shoppingtur då.. =) Så självklart också idag.. Men vi kom iväg lite sent och så hamnade vi i en affär som heter New Yorker och där spenderade vi all vår tid.. Hittade en jättemysig tröja som jag bara var tvungen att köpa. Massor med rea också! Det tycker vi om.. haha

Jag visste att de hade H&M här, men hittade också Vero Moda på gatan.. =) Vem vet vad mer kan hitta när man strosar runt. Det regnar ikväll vilket inte är det bästa vädret för shopping.. Men jättefint var det på stan också.. Det lila jag hann se i alla fall.. ;)

Veronika åker till Italien över helgen så vi gick och tog en drink på ett ställe som heter "The Bulldog"..
Ett ganska mysigt ställe centralt där de spelade en massa bra musik, ny som gammal..

Lite trött just nu.. men tänkte ta en dusch och sedan hoppa snabbt i säng..
Ska jue ändå upp och jobba imorn..

Fatta att det redan är fredag imorn!! Helt otroligt.. Tydligen en partyhelg framför mig. =)
Låter väldigt kul.. Måste jue fira att jag har flyttat ner.. ;)

Nu har jag också fått iordning på allt.. Rätt adress och holländskt tel.nummer till mobilen. =)

Adressen är (om nån vill skriva nått)

Baarsjesweg 294
1058 AG Amsterdam
NetherlandsMitt nummer är ; +31619056503


För de som känner att de vill ha det =)

Nu är det snart dags för sängen!!

Laku noc ;)

Onsdag!

Publicerad 2008-01-09 20:20:41 i Allmänt,

Okej.. så jag råkade stänga av väckarklockan imorse och vaknade samma tid som bussen gick.

Panik!!!

Ringde Karsten och förklarade vad som hänt och sa att jag skulle komma så fort som möjligt.
Skulle springa ner till toaletten när Suzys dörr plötsligt öppnas och hon också kliver ut lite smått skärrad. Hennes väckarklocka hade inte ringt.

Vi kom till jobbet vid 9.30 och jag bad tusen gånger om ursäkt för att jag var sen.
Karsten sa att jag inte behövde oroa mig.. att han förstod! Skönt att höra. =)

Är nog mer trött än jag vill erkänna.. Men allt är så nytt och jag har väl inte riktigt hunnit smälta allt.
Det blir inte alldeles för mycket sömn under nätterna, även om det är mycket bättre nu än den första dagen.
Men det är nog mer mentalt eftersom det är så mycket att ta in..

Har inte haft någon större givande dag idag på jobbet heller.. Mest suttit och läst Aftonbladet och folks bloggar.
Tyvärr kommer man inte åt så många sidor med jobbdatorn eftersom många sidor är spärrade.
Min riktiga träning börjar tack och lov imorn! Ska bli skönt att äntligen få börja!

Annars då?

Ja.. livet ska väl snart börja rulla på!
Lyckas ta mig till och från jobbet på egen hand. Än så länge har jag inte gått vilse. ;)
Ska ta och försöka hitta en cykel snart också.. Kan vara skönt att ha en sådan. =)

Kanske att det blir lite fest i helgen.. Det vet man aldrig. Skulle vara kul, men får se om jag får med mig nån av de andra. =) Annars ska jag ta en rundtur i Amsterdam under helgen och utforska lite.
Få lite shoppande igång.. mest till rummet. Men tänkte också att jag skulle få lite hjälp i mataffären då det faktiskt helt på allvar tog mig FEM MINUTER att välja pålägg till brödet.. Eftersom jag inte vet vad som är vad då jag inte kan läsa Holländska. Så tänkte att kanske nån av tjejerna kunde följa med mig, de vet jue vad som är gott och så.. ;)

Jaja.. just nu så känns inte saker och ting så spännande. Mest som vanligt.

Hörde att snön hemma i stan regnat bort.. Hänt något annat?
Skicka gärna en kommentar ;)

Puss och kram
/Sanna

Understimulerad..

Publicerad 2008-01-08 20:33:48 i Allmänt,

arbetsmässigt alltså..

Skulle ha haft min första träningsdag för kontot 3com idag.. Men det har varit så virrigt eftersom något var fel på linjen och alla har bara sprungit runt som yra höns. Så jag har mest fått roa mig själv.. Vilket inte var så intressant.

Lärde mig inte så mycket eftersom jag inte förstod någonting av det jag läste.. men jag har fått prata ganska mycket med de andra i det svenska teamet och de andra som jobbar för 3com. Trevliga människor faktiskt. =)
Det ska tydligen vara party för 3com kontot den 18/1. Vad som händer är en stor hemlis men tydligen så ska det var nått roligt i alla fall.. =)

Skrev på mitt kontrakt för jobbet idag.. Fick ett tre-månaders till en början, men Karsten säger att jag definitivt kan räkna med att få ett förlängt efter det och att det blir ett sånt utan slutdatum. Så det hoppas jag på i alla fall..

Skrev också på hyreskontraktet för lägenheten och påpekade att det faktiskt inte finns några garderober alls i mitt rum och att man för 450 euro/månaden borde kunna förvänta sig att i alla fall att ha någonstans att lägga sina kläder. Karsten sa att det är klart att han tycker de. Och antagligen så kommer jag att få en garderob av något slag. Jag är så stolt att jag åtminstone sa till om det.. Hoppas verkligen på att det kommer att ske också.

Det blev lite vin här hemma igår. Karsten kom över och umgicks med oss.. =)
Blev lite förvånad först när jag fick höra att han skulle komma över, men det är klart.. Han är 25, måste ha ett liv utanför jobbet.. och han är jättetrevlig och rolig att umgås med.
Skönt med såna "chefer" som också är mänskliga och inte bara styr med en hård hand.

Ikväll blir det definitivt inte mycket.. Ska snart gå upp.. kanske kolla en film eller nått!
Kan jue säga att jag verkligen är trött idag.

Men det är nog bra att jag får in rutiner och så.. Det är kanske precis vad jag behöver.
Längtar just nu bara tills jag kan jobbet ordentligt och får börja jobba på riktigt. =)
Kommer nog trivas bra tror jag. ;)

Saknar alla hemma.. Tänker på er, men jag har så mycket just nu att jag inte hinner höra av mig så mycket..
Ska fixa ett holändskt nummer så fort som möjligt. =)

Hoppas ni har det bra ;)

Velika pusa ;)

Första dagen..

Publicerad 2008-01-07 20:12:08 i Allmänt,

Jaha..
Så det blev inte så mycket sömn inatt.. Var jättetrött, men första natten på ett nytt ställe är alltid jobbigt.
Såg en film på datorn och sen lyckades jag somna tillslut.

Var jättetrött imorse, men kom upp i alla fall..
Höll på att komma försent till jobbet eftersom duktiga Sanna glömt att ta ut pengar till bussen och bara hade kortet. Men kom ett par minuter i så det var inte så farligt.
Kan jue säga att jag har pengar på mig nu i alla fall!! =)

Jobbet var helt okej.. blev en massa introduktion. Mycket att lyssna på och ta in. En presentation av företaget, av allt som gäller för anställda, om "mission, vision.." osv. Vi satt i ett litet klassrum och bara lyssnade hela dagen.
De första timmarna höll jag på att somna, för då kollade vi på film.

Träffade också Karsten, min supervisor, som verkade jätteglad över att jag var där.. =) Jättetrevlig är han.
Och alla andra verkar också jättetrevliga och varma.. Det finns väl en del "skumma" människor, men det finns folk från alla håll och kanter. Jättekul med så mycket olika nationaliteter.

Företaget verkar vara ett bra ställe, med bra värderingar och de verkar alla vara människor som bryr sig och engagerar sig.. Det finns många olika utbildningar som man kan gå och sedan få ett certifikat på det. =)
Funderar på om jag ska gå en utbildning.. Får se!

Annars har jag inte gjort så mycket.. Handlade hem lite mat och sånt som kan vara bra.
Men regnet började ösa ner när jag var på promenad så det blev inte så mycket mer med det.

Ska det inte räcka med att man ska vara rädd för att knäpp bilist ska köra över dig?
Nej!!
Här i Holland så ska man också vara rädd för alla cyklister som finns! Det är helt sjukt hur de cyklar..
Måste också skaffa mig en.. bra motion! =)

Nu ska jag prata lite med mamma på msn! =)

Sen ska jag i alla fall lägga mig och vila.. Blir nog en tidig kväll idag.. Måste få lite sömn!

Cao

(klicka på bilden för att få den större)


Såhär fina var vi idag under våran träning idag =)

Amsterdam!

Publicerad 2008-01-06 23:02:15 i Allmänt,

Ja, jag kom iväg tillslut! =)

Flyget gick som det skulle.. Allt gick bra förutom att jag satt typ precis ena vingen och när vi landade kändes det som att hela planet skulle tippa åt mitt håll.. det skakade så himla mycket.. haha

Suzy kom och mötte mig vid flygplatsen.. Hon hade ingen bil!!! Så vi fick åka med tåg och tram för att ta oss till lägenheten.. Vi såg nog ganska roliga ut som släpade runt på två enorma väskor.. Men vad gör man?! ;)

Fick släpa upp alla väskorna för alla miljoner(!) (kändes det som i alla fall, haha) trappor innan jag kom till mitt rum. Det var inget stort rum, men heller inte så litet..
Ända som är lite bökigt är att jag inte har nån garderob i mitt rum.. och inte lådor heller!
Så jag lever i ett organiserat kaos.. Men det ska nog gå bra! En tripp till IKEA =)  och några lådor, en klädhängare och sen är det klart. Ska köpa ramar och framkalla foton och sätta upp.. för att få en mer personlig känsla.

Undrade ett tag där vad jag gett mig in på.. Speciellt som jag inte förstod hur man stänger mitt fönster.
Men den känslan har försvunnit! Klart att man kanske känner lite panik, men det är jue bara normalt.

Träffat Michiel en sväng nu ikväll.. Fick se hur han bor och blev väldigt imponerad.
Man kan se hur långt som helst från hans fönster..

Inte för att jag har så illa utsikt heller.. Kanal utsikt faktiskt =)

Jag och Michiel var på en kinarestaurang och åt middag.. Trevligt var det.

Annars har det inte hänt så mycket nu under dagen..

Jag verkar ha bra rumskompisar.. Suzy är en galen italiensk tjej som jag tror att jag kommer komma bra överrens med. Veronika är den andra italienska tjejen som jag inte pratat med så mycket idag, men som verkar hur gullig som helst. Karolina är den polska tjejen som spenderade hela dagen inne på sitt rum med sin pojkvän. Jag träffade henne en snabbis när hon skulle gå på toaletten.. Så har inte fått nån ordentlig uppfattning om henne.

Imorn är det upp tidigt som gäller eftersom jag ska va på Sykes redan klockan 09.
Suzy är ledig och Veronika börjar klockan 08 redan så jag hoppas på att jag ska få sällskap av Karolina. Annars kan det bli lite jobbigt att hitta rätt.. har fått en lapp med alla bussnummer på av Suzy så det ska nog gå bra. Men kan jue vara skönt att ha lite sällskap. 

jaja.. ska ladda upp några bilder i bilddagboken från dagen som gått och sen blir det sängen.. 
Är helt slut!!

Laku noc ;) 

Arlanda..

Publicerad 2008-01-06 09:55:41 i Allmänt,

Sitter här på Arlanda.. Tidig som vanligt.

Väntar på att jag ska få checka in mitt bagage, vilket kommer att hända om ca 30 min.

Jag vet inte om jag tycker om att sitta på arlanda eller om jag hatar det?!

Det enda jag vet är att jag fällt en del tårar. Det har varit svårt att säga hejdå till en massa människor, men mina föräldrar var nog värst. Ringde de precis för att, ännu en gång, tala om hur mycket jag älskar de.
De frågade om de skulle vända tillbaka för att hämta hem mig..

Riktigt så långt ska vi nog inte ta det. 

Jag vet jue att det kommer att bli bra.. Det är bara sorgligt att behöva lämna alla.
Men de finns jue kvar.. Det vet jag.

De som sen väljer att inte finnas kvar är inte värda att lägga energi på

Känns sjukt att äntligen vara på väg. Det känns mer som att jag ska på semester.. och sen tittar jag på mina enorma väskor och sizen på mitt bagage och tänker.. nja, jag ska nog inte på semester.
Oron att man kanske packade för mycket maler i mig.. Jag kommer på en massa småsaker att störa mig på.
Känner mig nervös, men det är väl inte så konstigt kanske..

Jag undrar om jag kommer att komma överrens med tjejerna som jag ska dela lägenhet med.. Jag är lite orolig för hur det kommer att gå på jobbet.. Tänk om jag inte klarar av det?!

Det är lugnt och stilla här på Arlanda.. Konstigt tycker! Nästan lite kusligt.
Det som alltid brukar vara en massa liv här. Men inte idag..

Det snöar här.. Jag undrar vad det är för väder i Amsterdam?
Säkert liknande.

Undrar vad man ska hitta på ikväll då? Inte så mycket med tanke på att man ska vara på jobbet kl 09 imorn.
Kommer jag ens att hitta dit? I och för sig så jobbar jue mina roomies på samma företag. Men tänk om de börjar en annan tid? Det blir till att ta taxi i så fall..

Huvudet är fullt av tankar och det känns sjukt just nu.. Men det blir nog bra så småningom.

Jag har i alla fall kommit fram till att det är ganska tråkigt på Arlanda.. ;)

Pusa ;)

Färdig!!

Publicerad 2008-01-05 23:06:13 i Allmänt,

Nu har jag packat färdigt.. =)
Det tog sin lilla tid, men jag är nästan helt säker på att jag har med mig allt.. =)

Städat iordning har jag också gjort..

Så nu ska jag bara ta det lugnt och vänta på John Blund.. ;)

Vi åker halv åtta imorn så jag kommer väl vara helt död!! But what to do? ;)

Ska lägga in lite musik i datorn också.. slipper släpa med mig alla skivor! Det blir så jobbigt då. haha

Jaja..

Laku noc ;)

Packa..

Publicerad 2008-01-05 21:29:23 i Allmänt,

är fan det tråkigaste som finns att göra!!

Jag avskyr det.. Och inte blir det bra någon gång heller..

Nu har jag hållt på hur länge som helst med att försöka få med allt som jag behöver.. Men nog packar jag om 20 gånger i alla fall för att verkligen se om jag Verkligen behöver ha allt jag stoppat ner. Och svaret blir varje gång; JA.

Paniken över att man kanske, trots ett bokat bagage på 40kg, har övervikt och kanske inte får med sig alla sina saker ligger jue också där och mal!! Eller att man kanske råkar packa ner nått i handbagaget som man inte får ha med sig på planet och sen upptäcker att det är något som man absolut måste ha!! Usch.. och sen så ska man orka städa iordning här på mitt gamla rum också.. innan man känner att man inte orkar hålla ögonen öppna och fortfarande känner sig någorlunda klar i huvudet!

Varför ska jag vara en så otrolig tidsoptimist?? Kan någon förklara det för mig?!!

Vet inte just nu hur jag känner för att åka heller.. känner mig mest nere, men det kan jue ha att göra med att jag lämnar de jag älskar mest här hemma.. Det går nog säkert över.

En sak är säker; Det kommer att bli så skönt att slippa vissa människor! Jag klarar mig så bra utan att ens behöva se er.. Det bästa är att jag vet vart jag har de som betyder mest för mig!
Det visar sig alltid i slutändan!


Min ena enorma väska.. Som jag hoppas ska var färdigpackad! =)
image47

Min andra väska, som jag hoppas att jag ska kunna få ner lite till i.. haha
image48

Såhär ser man ut i håret nu i alla fall.. ;)
image49

Imorn är det dags..

Publicerad 2008-01-05 18:03:27 i Allmänt,

Hade en jätterolig kväll igår.. Va på Harrys och dansa, Lotus fick också lite besök och avslutade kvällen på Centro där jag lyckades med att stuka foten!! Jag hade riktigt jäkla skoj under min sista utekväll, men det blev inte så mycket kort tagna..

Sov länge idag.. fixade in perngarna på kontot och sen har jag suttit hos Vice på Salong Style och fitt mitt hår fixat. Som vanligt blev jag grymt nöjd.. Förstår fan inte hur jag ska klara mig utan honom nu. Får komma hem bara för att få håret gjort.. haha

Hemma nu.. ska packa mitt sista, ställa iordning på rummet och bara ta det lugnt..
Avfärd från Tuna vid 08 redan.. eftersom att planet går redan 12.15.

Känner mig nervös och förväntansfull.. Men just nu känns det mest som att jag ska spy. Kanske har det nått med min grymma pms att göra också.. eller det faktum att det har blivit en hel del festande denna helg! ;)
Men jag tippar nog på att det mest är nervositet.

Ska ta och börja med mitt nu..

Pusa ;)

Fredagkväll..

Publicerad 2008-01-04 18:34:22 i Allmänt,

Ska spenderas hemma med en taco-middag med familjen..
I alla fall början av den ;)

Har inte lovat att jag ska vara hemma och vet inte om jag kommer att vara det.
Eller om man ska göra nått.. Får se vad som händer.

Satt en stund på Harrys och umgicks igår i alla fall..
Jättesorgligt blev det när jag skulle säga hejdå till Kajsa! Kunde inte hålla tillbaka tårarna! Jättejobbigt!
Usch..

Ska åka med bror till bolaget en sväng.. och så ska jag lämna en skiva till Nermin!

Så det är dags att bege sig så man kommer hem nån gång också!

Pusa ;)

utekväll med flickorna!!

Publicerad 2008-01-03 17:16:24 i Allmänt,

Fick äntligen min laptop!! =)
Jag och pappa var och köpte den igår!! Den är jättefin! Haha
Så jäkla glad! Sitter i soffan och leker med den just nu ;)

Det blev en liten utgång med flickorna igår kväll.. Förfest hos Sara med Philippa och Eva.
Det blev lite Asti och lite vin.. Sen bar det av ner till Harrys, som var helt dött. Men vi hade roligt ändå. =)
Lyckades bli ganska onyktra, men det får man väl bli ibland. Tror att jag fortfarande lider av efterföljderna från nyår. Vilket gör att man är lite extra känslig. Haha.

Fick däremot en liten panik/ångestattack inatt.. Vilket jag borde ha förstått skulle komma.
Har haft lite panik för att hinna med allt innan det är dags att åka. Och att höra tjejerna tala om för en hur mycket de kommer att sakna en.. det blev så jäkla jobbigt. Usch!
Men jag är så otroligt glad för att jag har dessa underbara flickor i mitt liv.. och det kommer att bli så tomt utan de.
Vem ska jag freaka ut med? Dessutom så är det jue alltid de som har lämnat mig.. och nu är det jag som lämnar. Det känns faktiskt lite konsigt måste jag säga..

Hur tröga kan människor vara? Att de låter sin osäkerhet gå ut över en annan människa?
Så jävla patetiskt.. och efter såhär lång tid dessutom! Kan jue inte göra annat än att skratta..
Hur orkar man ödsla så mycket energi på en annan människa? Ska bli så skönt att slippa..

Nej om man skulle se till att gå lite mat i magen kanske?

Hur kan man inte tycka om er? ;)
image45
Linslusen själv med sin pose.. ;)
image46

2007 vs 2008

Publicerad 2008-01-02 12:08:28 i Allmänt,

2007;


Året bestod av mest jobbande måste jag säga.. Början av året gick åt till att ta nya tag och komma loss från vissa saker.. Jag lyckades tillslut!
Sommaren spenderade jag tre underbara veckor i mitt paradis, Kroatien! Världens bästa resa.
Jag har även hunnit unna mig resa till Amsterdam, Stockholm och Finland.
Lärde mig, under en liten tid i alla fall, att det var bäst att börja unna sig saker! Fast jag vet inte riktigt hur det har gått med det där. Festandet har fått stå lite åt sidan detta år. Men nog har man hunnit med en del galna kvällar..
Jag har träffat så otroligt mycket nytt folk som har betytt massor för mig. Och jag har med det lärt mig att inte lägga så mycket energi på människor som inte förtjänar det.
Men sen har vi jue det där med att jag har jobbat en del.. och kanske inte haft tid för alla som jag velat. Dock så har jag jue ändå vänner som förstår. Vilket gör det hela så mycket lättare!

Nyårsafton;


Efter mitt fina inlägg på nyår så försvann jag upp för att göra mig iordning..
Drack lite grann på rummet innan det var dags att dra sig ner mot festen! Att hitta en taxi på nyår är fan inte det lättaste.. det tog oss ett tag! Eftersom vi dessutom behövde ha två bilar för att ta oss ner.. Men med lite vilja och tålamod så går allt! =)
Vi kom ner till Gamle Port, ett jättefint ställe med tre våningar, och det blev dags för middag! Och vilken god mat! Vågade inte äta så mycket för det kändes som att jag skulle rulla fram av det lilla jag åt. Men, men..
Satt vid bordet och pratade och drack lite grann.. tiden kändes som att den gick väldigt sakta eftersom vi var på festen strax efter 19 redan. Så det kändes lite konstigt till en början.

Bandet började spela efter en stund.. Samma band som brukar spela på festerna på Java, Balkan Sou Band! Gillar de verkligen.. =) Så det var igång med dansen! =) Sen stod vi inte stilla på hela kvällen.
Drinkarna slank ner en efter en och det kändes som en evighet innan man blev full.. haha! Vilket kanske var bra.
Trapporna kändes sådär säckra att gå i efter halva kvällen dock så man kanske var mer slirig än vad man kände av.. haha. Men balansen höll för dansen och inga olyckor skedde.. för min del i alla fall.

Tolvslaget firades med kramar och skålar.. Jag blev lite chockad när jag insåg att jag snart ska åka!
Fötterna började värka lite smått och det var fortfarande fem timmar kvar tills det stängde. Aj aj..
Men vem orkade bry sig om nått sånt?! ;)

Sista timmen var det inge tal om att man inte var slirig.. Hade så ont i fötterna att jag först tänkte sluta dansa!
Men fötterna ville inte riktigt lyda. Så jag slängde av mig skorna och spenderade den sista timmen på en barstol. ;)
Då gick det genast mycket bättre.. =)
Det blev en liten hamburgare på en grill efter stägning och sen en taxi hem. Det var skönt att komma i säng..
Men jag gjorde jue misstaget att öppna dörren när det knackade. Dado, Adis, Vice och en massa tjejer från Norrköping stormade in i rummet.. Men de stannade bara en liten stund. När de hade gått tog det inte många sekunder innan jag låg i en skön dvala.. =) Då var klockan 06

Vaknade vid 11 av att Adis och Vice kom in i rummet. Jag orkade knappt ens hålla upp ögonen!
Gick upp 11.40 och vi skulle checka ut vid 12.
Ingen av oss var körduglig så det var jue bara till att vänta ett par timmar. Vi käkade på en pizzeria längre ner från vårat hotell.. Ingen skön promenad till en början.. det blåste så kallt. Men jag är nog ändå ganska glad för att jag fick mig lite friskluft. Kände mig helt förstörd!!
Tillslut skulle vi börja röra oss hemåt, men en av tjejerna från Norrköping hade glömt sin mobiltelefon inne hos Dino och Dado så den var tvungen att hitta tillbaka till sin ägare. Tjejerna vägrade köra i Göteborg vilket resulterade i att vi fick åka runt och leta efter de. Lagom irriterad redan.. Sen så skulle Dado hämta en nyckel från ett annat ställe som vi också spenderade en timme att leta efter.. Och när han kommer tillbaka inser han att han glömt sina egna nycklar på hotellet!! Bara att åka tillbaka.
Dino och Dado fick böta för rummet.. eftersom de hade rökt där inne! Så jävla klantigt gjort.
Men tillslut var vi på väg..

Det konstiga var att det kändes bara som att jag blev sämre och sämre jue längre tiden gick.
Försökte sova lite i bilen, men det gick sådär! Fick så ont i nacken! =(
Hemma strax efter 21 och då var jag bara helt förstörd. Låg och läste lite och somnade som en stock!
Men det var en riktigt rolig kväll med mycket minnen som kommer att finnas med mig länge! =)

2008;


Jahapp.. Inga löften kommer jag att lägga! För jag pallar inte känna att jag svikit mig själv.
Jag har sagt att jag ska försöka jobba mindre, umgås mer! Och det ska väl inte vara nå större problem.
Eller?
Jag flyttar till Amsterdam om fyra dagar. Ett stort steg och jag vet inte hur det kommer att gå. Allt känns just nu utanför min kontroll.. Men kommer nog bli bättre när jag väl kommer fram.
Jag har tusen saker som jag skulle behöva göra innan det är dags att röra på sig. Det känns som att tiden inte riktigt räcker till. Men det blir nog också bra tillslut.
Det här året ska jag fortsätta att koncentrera mig på de människor och saker som gör att jag mår bra och inte lägga energi på såna som inte alls förtjänar det.
Sen kan jag inte skriva så mycket mer om detta året.. För det får tiden utvisa vad som händer.

Nu ska jag gå och börja packa.. =)

Ska ut med tjejerna ikväll.. Party party! ;) Hoppas jag i alla fall..

Pusa ;)

Om

Min profilbild

Sanna Narancic

Mamma till tvillingarna Oliver och Ella <3 Gift med min fantastiska man Miki.. Det här är delar av vårt liv. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela