Sanna - Mitt i livet

Historia är roligt..

Publicerad 2010-05-27 16:51:39 i Allmänt,

eller inte! :S
Jag har svårt att bestämma mig för om jag tycker att den här kursen är rolig eller inte.
Den känns mer som ett nödvändigt ont än något annat.
Att jag pluggar den på NTI-distans gör väl det hela lite mindre roligt. Lärarna där är inte så bra.
Den senaste månaden har jag varit tvungen att "jaga" min nya lärare för att få tillbaka mina arbeten. Man träffar aldrig sina lärare personligen, utan man har bara kontakt med de via mejl och telefon.
Inte det ultimataste kanske.
I alla fall inte när det gäller den här kursen i Historia A.

Det är så mycket som man själv måste analysera och diskutera om.
Varje gång jag får tillbaka mina arbeten så står det att faktan är jättebra "men du kanske skulle kunna använda dig av egna analyser och diskussioner.."
Men, tyvärr, känner jag inte för att diskutera och analysera och trodde att min lärare för den här kursen borde ha fattat vid det här laget att jag inte är så intresserad av ett högre betyg än G.
Tiden har knappt räckt till för den här kursen så som allt har sett ut. Jag ska vara glad att jag ens lyckats med att skicka in ett arbete var fjärde vecka.
Ska jag sen sitta och diskutera med mig själv på papper?? Nee, det känns inte riktigt som en prioritering. Även fast jag vet att jag klarar av det..

Det är roligt också att mina arbeten den senaste månaden på något konstigt sätt har fallit "mellan stolarna" och att jag måste mejla och påminna min egen lärare att jag vill ha tillbaka mina arbeten. Hur oproffesionellt är inte det?? Jag kan råda de som vill plugga upp ämnen att först och främst titta om det finns möjlighet att göra det på Komvux eller liknande. NTI är inte direkt ett förstahandsval.. Jag aldrig söka dit igen.

Nu ska jag se om jag kan få min läxa att bli rolig..

Jag hyllar Size Hero!

Publicerad 2010-05-26 20:34:49 i Allmänt,

Det här med skönhetideal är inte alltid lätt..
Alltid är det någon som vill tala om för dig hur du bör se ut, vilka kläder du ska ha osv.
Visst, jag ska inte säga att jag inte hakar på en del grejer, men jag är långt ifrån nått mode-freak (inget illa menat mot de som gillar mode). Jag klär mig helt enkelt i det jag tycker om, det jag tycker är bekvämt.

Något som gör mig illa till mods är när tjejer (och killar) hetsbantar och svälter sig själva för att de ska uppfylla de ideal som är satta. Det är tråkigt att vissa går runt och tror att man måste vara på ett visst sätt.
Visst, igen, tänker jag själv på att jag måste gå ner i vikt, inte äta de där onyttiga sakerna jag gör, kanske träna mer eller skippa att ta det där glaset vin för att inte gå upp ett kilo till.
Men jag vet också att jag gör det för min egen skull.. för att jag inte själv tycker om att vara som jag är. Jag vet att jag är omtyckt för den person jag är, hur jag än ser ut. Och det känns bra på ett sätt, men om jag inte själv mår bra så som jag ser ut måste jag själv göra något åt det också.

Bara för att jag kanske vill gå ner något kilo nu när badsäsongen är inne så betyder inte det att jag vill bli en "size zero". Det är synd om de människor som ser det som ett ideal. Det är ingen lätt väg dit..
Det låter som en klyscha, men skönheten sitter verkligen på insidan. En människa som är hälsosam och har ett vackert inre blir också otroligt vacker på utsidan, det lyser igenom.
Människor som inte är riktigt medvetna om hur vackra de faktiskt är, blir bara vackrare.

Jag skrev på Veckorevyns lista.. Gör du det också här!
Kvinnor och flirt..

Publicerad 2010-05-26 11:53:43 i Allmänt,

Det här är en artikel jag skrev till min Svenska B kurs. Jag har skrivit den med manligare läsare i åtanke men kvinnor kanske också blir förvånade när de läser det här.
Tänkte att jag skulle dela med mig av den och höra era åsikter om den. :)


 Kvinnor och flirt

 
Känner du att du har svårt att tyda om en kvinna är intresserad eller inte? Du kan känna dig lugn, du är inte ensam.
     Kvinnor anses ofta vara ett gåtfullt folk och inte minst när det kommer till en flirt. Hur ska man verkligen veta om hon är intresserad? Vilka signaler ska man titta efter?

     

Det är ju faktiskt inte bara munnen och orden som används under ett samtal, även kroppen deltar.  Ögonen, t. ex, kan många gånger säga mer än tusen ord.
      I boken Talande gester (1999) skriver Roger E. Axtell om ögats olika språk och dess betydelse. Visste du t.ex. att ögonbrynen kan uttrycka bl.a. både ilska, öppenhet, nyfikenhet och flirt?
      Under ett samtal har du säkert varit med om att om någon blir förvånad över en sak så höjs ögonbrynen automatiskt. Även om munnen säger; Ja, men det visste jag väl.
      Kroppsspråket är alltså något naturligt och som är svårt att styra över. Om man verkligen vill veta vad en människa säger ska man alltså ta en extra titt på hur kroppen reagerar. Vilket många gånger kan vara svårt.

 

Det är extra svårt för en man att läsa av kroppsspråk. Det visar en studie som gjorts vid universitetet i Indiana.
     Annika Berge skriver i Aftonbladets webbtidning Wendela (http://www.aftonbladet.se/wendela/article2161676.ab), 31/3-08, om hur en grupp forskare vid universitetet undersökte 280 studenter, både manliga och kvinnliga, och deras förmåga att tyda sociala signaler.
     Studenterna fick titta på bilder av kvinnor som visade olika sinnesuttryck och skulle utifrån dessa bilder bestämma om de ansåg att kvinnan var vänskaplig, flirtig, avvisande eller ledsen.
     Männen hade svårt att skilja mellan uttrycken vänskaplig och flirtig och misstog ofta det ena för det andra. Så hur fungerar det i verkligheten?

Enligt psykologiprofessorn Monica Moore, som bl.a. omnämns av Axtell, så har kvinnan ca 52 olika gester som kan visa intresse. De vanligaste, menar Moore, är att le, kasta blickar, göra sig vacker, skratta, knycka med nacken, kasta med håret och att viska.
     Fler naturliga gester ska vara att maka upp kjolen en bit, kramas, bjuda upp till dans, ”råka” röra vid ett knä eller en arm och självklart, ge en smekning.
     Man ska ändå vara försiktig med hur noga man läser av de här signalerna så att inga missförstånd uppstår. Många kvinnor är helt enkelt glada och sociala av naturen och kanske bara anser att det är naturligt att röra vid människor som man samtalar med.
     Missförstånd var exakt det som hände Caroline och Johannes, två arbetskamrater, som träffades ute en kväll.
     – Vi kom väldigt bra överrens på jobbet. Jag tyckte att han var riktigt trevlig och rolig, säger Caroline som av naturen är en väldigt social person.
     – När vi av en ren slump träffades ute en kväll så pratade vi en stund, inte mer än 10 min, och jag tyckte självklart att det var roligt att träffa honom i en mer avslappnad miljö. Sen sågs vi inte förrän vi var på väg hem. En av mina vänner bjöd då med honom på ”efterfesten”.
     Väl där så gjorde Johannes närmanden och försökte då kyssa Caroline.
     – Hon hade ju flörtat med mig hela kvällen, var hans version.
     – När vi pratades vid så kramade hon om mig och skrattade väldigt mycket. Det kändes verkligen som att hon var intresserad.
     Men så var det med andra ord inte.
     Stämningen blev jobbig mellan de och Johannes bestämde sig för att gå hem. Det tog ungefär en månad innan allt återgick till det normala på arbetet och idag är de goda vänner.


Så vilka signaler ska man titta efter?
     Nedan följer en lista skriven av Katia Loisel-Furey (http://www.top-flirting-tips.com/is-she-flirting.html), på en del av de gester en kvinna gör, medvetet eller omedvetet, när hon är intresserad.*Blicken
– hon fångar din blick för att sedan slå bort den. Efter ett par sekunder tittar hon åt dig igen och ler.
*Håret – Hon kastar med håret från sida till sida, borstar bort den från ansiktet eller leker med en ensam lock av hår.
*Läpparna – hon kanske blöter läpparna, målar på läppstift eller kanske rentav äter något för att dra uppmärksamheten till munnen.
*Om hon masserar sin egen nacke blottar hon sina erogena zoner, nacke, handleder och bröst.
*Att rätta till kläderna och knäppa/knäppa upp knappar kan vara ett sätt att dra uppmärksamheten till hennes fördelaktiga kroppsdelar.
*Korsande av ben och att synliggöra innerlåren kan vara ett sätt för kvinnan att tala om vart hon tycker om att bli rörd.
*Att en kvinna tar på sig själv, t.ex smeker sig i ansiktet, på armen eller benet kan också vara ett tecken på vart hon tycker om att bli rörd.
*Hon närmar sig dig. Kanske kommer viskningen i örat också.
*Hon härmar ditt kroppsspråk
*Hon tar i dig, på armen, benet eller liknande, även om det kan verka som olyckshändelse.

 
Som tidigare påpekat ska man självklart vara lite försiktig med hur man läser av signalerna.
     Ett ensamt tecken kan lika gärna signalera vänskap.
     Lyckas du däremot avläsa 3-5 tecken under en och samma gång så ska man inte vara rädd att satsa.

Är det inte typiskt!!

Publicerad 2010-05-26 11:42:13 i Allmänt,

Igår, när jag jobbade på fritids så var det självklart att det skulle regna och vara kallt.
Bara för att JAG skulle vara rastvakt på lunchen..
Jag stod ute i 30 min, utan regnkläder eller paraply och "vaktade" ungarna som lekte och hoppade i vattenpölarna. Nä min rast startade var jag blöt ända in under det tredje lagret med tröjor som jag tog på mig!! Kallt var det kan jag meddela.

Kände mig frusen hela dagen igår efter det och tror ni inte att jag drog på mig en förkylning också..
Näsan och halsen är irriterade och huvudet känns tungt!

Men så är det ju så typiskt att man ändå ska vakna till sol! En dag då jag verkligen måste sitta och plugga historia och inte kan gå ut. Det ska skickas in redan imorn och jag har knappt ens börjat. :S
Jag är inte alls bitter på mig själv för att jag inte har börjat tidigare.. inte alls.. haha
Eller jo, kanske lite.. men nu är det snart slut!

Det här blir den första helgen på väldigt länge som jag slipper sitta med skolböcker.. att jag ska jobba både fredag och lördag gör mig absolut ingenting. För jag slipper plugga. :D

Morgonpigg?

Publicerad 2010-05-25 06:43:40 i Allmänt,

Att påstå att jag skulle vara uppe och studsa vid den här tiden är väl en överdrivt. Man kanske kan nöja sig med att säga att jag är uppe. ;) varit vaken ungefär en timme redan och sitter just nu på bussen till Torshälla där jag ska jobba på fritids. Får se hur det kommer att gå.. Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Vi får hoppas att jag inte somnar på bussen. ;)

Det kan gå hur som helst..

Publicerad 2010-05-24 12:36:47 i Allmänt,

Var uppe med tuppen imorse och skrev ett sista prov i Naturkunskap. Jag vet inte vad magkänslan säger men det kan gå precis hur som helst. Betyget i Matte C blev ett (starkt) G tydligen.. Fattades bara 5 ynka poäng från ett VG och jag kan inte låta bli att känna mig besviken på mig själv. :( men jag är ändå glad att jag klarade kursen med betyg. :) ska sätta mig och plugga lite Religion innan det är dags att bege sig till skolan för ännu ett prov. Ingenting känns riktigt säkert nu. Allt kan gå precis hur som helst.. Just nu längtar jag efter att få tid för en massa för såna småsaker som behöver göras. Som att rensa garderoben! Fatta vilket lyx att ha den tiden.. Lustigt att det är såna saker som man längtar efter mest nu. När det vanligtvis är sånt som man gärna skjuter upp. ;P

Det råder ett stort kaos på vårat skrivbor...

Publicerad 2010-05-23 18:00:18 i Allmänt,

img_6807 (MMS)

Det råder ett stort kaos på vårat skrivbord idag.. Pluggar naturkunskap och religion. Prov i båda ämnena imorn!! :S men biter ihop då jag insåg att det är sista helgen på ett tag som jag behöver ägna åt skolarbete!! Såå skönt! :) får se om man kanske hinner med lite söndagsmys med min älskade också. ;)

God morgon! Fast jag redan varit uppe stra...

Publicerad 2010-05-21 10:56:02 i Allmänt,

img_6807 (MMS)

God morgon! Fast jag redan varit uppe strax över en timme. Det är strålande sol ute o varmt o skönt Och ändå tänker jag ha så mycket disciplin att jag sätter mig ner o pluggar. Visst är jag duktig?! Haha det gick bra i stockholm igår och jag känner mig ganska positiv. Men håller tummar/tår och tunga för att allt ska räcka hela vägen. Det låter verkligen som en perfekt utbildning! Jag vill, jag vill, jag vill!!!! Nu kallar skolböckerna på mig. Bäst att ta tag i det på en gång.

Jag sitter på tåget på väg till huvudstade...

Publicerad 2010-05-20 12:51:08 i Allmänt,

img_6807 (MMS)

Jag sitter på tåget på väg till huvudstaden. Det känns som att jag har en miljon stampande elefanter i magen!! Haha Har försökt att plugga lite matte men det har inte gått. Blir bara illamående. Är i Södertälje redan. Kommer att ha en timme på mig att navigera fram till skolan. Älskar min telefon eftersom den har karta o vägbeskrivning. :D vackert väder är det också. :)

Idag är jag trött!! :( har hunnit med att ...

Publicerad 2010-05-19 18:27:54 i Allmänt,

img_6807 (MMS)

Idag är jag trött!! :( har hunnit med att göra prov i Svenska, i måndags. Igår fick jag veta att jag fick slutbetyg MVG i kursen!! Hur skönt som helst. :D imorse hade jag slutprov i Matte C. Som vanligt kändes det inte så bra. Så jag håller tummar o tår att det åtminstone räckte för ett betyg. Nu är det bara tre kurser kvar. Så skönt!! Ikväll blir det att fräscha upp kunskaperna i Matte A eftersom det är intervju/möte dags imorn i Sthlm. Har inte hunnit vara så nervös. Men det börjar komma nu. Jag hoppas, hoppas att det ska gå hela vägen Pluggdags nu alltså. :S

Söndag.. sköna söndag!

Publicerad 2010-05-16 16:16:59 i Allmänt,

Är trött idag.. väldigt trött.
Det blev sent igår eftersom jag jobbade och som vanligt inte bara kan stupa i säng när jag kommer hem.
Fick lite ångest när klockan visade 12.30 innan jag ens klev upp ur sängen.. trots att jag bara sovit ungefär 6 timmar eller så. Det var bara att släpa sig ur sängen.

Har prov imorn och skulle behöva plugga på.. nu börjar mardrömsvecka 1 av 2.
Så den här tröttheten och bristen på motivation går inte riktigt ihop med vad som väntar.

Världens bästa älskling håller på att laga mat. Färsk fisk, som han själv fångade igår och potatis och grönsaker blir det. :) Och dessutom kom han hem med en påse lösgodis till mig, som lite motivation för att orka plugga.
Som sagt.. världens bästa älskling! ♥

Nee, nu ska jag ta och fortsätta..

Lördagsplugg

Publicerad 2010-05-15 12:23:42 i Allmänt,

Usch.. sitter inne en sån här fin lördag och försöker få upp styrkan att orka plugga.
Har jue en del att ta tag i så att säga.
Skulle behöva få klart uppgifterna i Svenska, plugga lite Matte C (OCH Matte A) och dessutom ta tag i instuderingsfrågorna i Naturkunskap. Det känns som att det aldrig kommer att ta slut och man vet inte riktigt vart man ska börja..

Semestern är bokad i alla fall!! :) 3 och en halv vecka blir det i år! Så jävla skönt ska det bli. :D
Nu ska jag försöka peppa och ta tag i skolböckerna.
(Har jue i alla fall läst ut boken som jag ska ha prov på på måndag, så lite har jag minsann hunnit med)

Älsklingen åkte iväg tidigt imorse.. Han och grabbarna skulle fiska och hade redan fått flera fiskar när jag pratade med honom för nån timme sen. :) Mysigt och roligt.. perfekt väder jue.

Nehe..

Lyckades stuka foten på jobbet igår. :( de...

Publicerad 2010-05-14 23:16:56 i Allmänt,

img_6807 (MMS)

Lyckades stuka foten på jobbet igår. :( det gör riktigt ont kan jag meddela. Så nu ligger jag hemma o läser bok när jag istället skulle vilja vara på Harrys o se Petter!! Buhu.. Tråkigt. Men måste vila foten så man orkar jobba imorn.

Känner mig överkörd.. typ

Publicerad 2010-05-11 18:20:50 i Allmänt,

Det känns som att jag har blivit överkörd av ett ångvält.. eller tåg! Du får välja själv..
Sitter hemma och försöker plugga! Men det går sådär när det bankas utanför huset och inne hos grannarna! Fattar inte folk att man behöver ha pluggro eller?
Jag har i alla fall hunnit med lite idag.

Ena delen av det sista arbetet i Svenska är klart.. bara lite kvar där och ett prov nästa vecka.
Rapporten i Naturkunskap har jag skickat in och hade redovisningen idag också. Bara ett prov kvar där med.
Jag har ett ynka prov i Religion och ett i Matte.. en insändningsuppgift och ett prov i Historia och sen är jag faktiskt klar. Men det känns som att det är mer än så.. och som att tiden inte räcker till riktigt.

Fast då kanske man inte ska sitta här och skriva förresten..? Hahaha


Hej hopp!!

Publicerad 2010-05-10 23:08:04 i Allmänt,

Vem/vilka är det som smyger in här och tittar om jag uppdaterat?
Jag har jue knappt skrivit 10 inlägg under det senaste halvåret. Kan inte vara så spännande. Hahaha
Men om man kanske skulle ta och ta tag i det där?

Jag vet inte varför jag satte igång att skriva nu.. Ögonen går i kors efter en dag i skolan och en kväll av pluggande och egentligen borde jag ligga i sängen. Men lite kanske man kan skriva i alla fall.
Skolan tar upp det mesta av min tid, som vanligt. Det är ca tre veckor kvar av terminen och det ser ut som att jag kommer att klara av alla mina kurser.
De närmaste två veckorna är fullspäckade av prov och annat och det skulle inte förvåna mig om jag fått magsår innan sommarlovet börjar.. Haha

Imorgon har jag redovisning i Naturkunskap. Jag ska prata om, det kanske inte fullt så trevliga ämnet, tjocktarmscancer. Jippiii! Eller inte. :S
Men arbetet är gjort i alla fall och ett par minuter framför klassen är vad som väntar.

Känner mig inte alls taggad just nu, vilket är såå otroligt obra! (kan man säga så??) hahaha
Tror jag fortfarande lider efter helgens fest. Det var riktigt roligt men det tar jue bara längre och längre tid att återhämta sig ju äldre man blir. Nu hoppar jag nog festandet ett tag. Eller, man ska jue aldrig säga aldrig. Men det är så det känns för tillfället i alla fall.

Nästa vecka ska jag på intervju på FEI i Stockholm. :) Jag kanske kan fortsätta plugga i höst i alla fall.
Vi får helt enkelt hålla tummarna..

Nee, det här funkar inte längre. Jag tror faktiskt att sängen kallar.. haha

Bjuder på några bilder i alla fall innan jag ger upp.Det står nu Narancic/Vaattovaara på våran ...

Publicerad 2010-05-04 23:00:50 i Allmänt,

img_6807 (MMS)

Det står nu Narancic/Vaattovaara på våran dörr. Livet känns otroligt bra. Det är ungefär en månad kvar av skolan o det ser ut som att det kommer att gå bra. :) sommaren står för dörren och ännu en gång; Livet känns bara otroligt bra. Jag är lycklig. :)

Om

Min profilbild

Sanna Narancic

Mamma till tvillingarna Oliver och Ella <3 Gift med min fantastiska man Miki.. Det här är delar av vårt liv. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela