Sanna - Mitt i livet

SWOT

Publicerad 2011-02-28 22:45:39 i Skolan,

I flera kurser i skolan får vi lära oss att göra en s.k. SWOT-analys.
Man gör en SWOT för att hitta de olika egenskaperna och drivkrafterna i ett företag.
SWOT står för Styrkor, Svagheter, Möjligheter och Hot.
I kursen Omvärldsanalys skulle vi göra en analys på oss själva vilket faktiskt var svårare än det kanske låter. Men oj, så nyttigt ändå.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av min SWOT. So here goes..

S - Social, öppen, driven

W - Självförtroendet, stress

O - Utveckling och möjligheten att växa

T - Självförtroendet, min överanalysering och framförallt Jag själv

Jag har under den senaste tiden blivit, mer ska jag säga, medveten om att min största fiende är jag själv. Det är jag som sätter begränsningar och ställer kraven. Det är ingen annan.
Det här är något som jag jobbar på och sakta men säkert blir det bättre. :)

Analysen är självklart ytterst subjektiv. Det är min syn om mig själv.
Har du en annan så kan du väl dela med dig! ;)

Cao

23 februari

Publicerad 2011-02-24 00:32:48 i Allmänt,

Idag var min första dag tillbaka på jobbet.. efter två veckors ledighet så känns det verkligen i benen att man har stått och gått i flera timmar! Snacka om att man snabbt vänjer av sig. :S
Av någon konstig anledning har jag jätteont i mina höfter. Funderar på om det är för att jag spänner på mig så mycket när jag är ute och går, för att jag inte ska halka när det är så halt. Hmm.. ont gör det i alla fall.
Det har  bra att jobba idag i alla fall och det känns roligt att vara tillbaka. Ska visserligen bara jobba de tre närmaste veckorna, sen går jag ju på praktik så då hinner jag inte jobba, men det kommer att bli en hel del av arbete de dagarna jag har kvar. :)

Idag kikade jag in på H&M också och tänkte att jag skulle "belöna" mig själv med något snyggt. ;)
Dessa fick följa med mig hem. :D

            

              


Plus en vanlig tröja och lite strumpor. :) Känner mig rätt nöjd men det känns som jag hade kunnat ta med mig halva affären hem. Fast någonstans får man ju lov att hejda sig. ;)

Nu ska jag krypa ner i sängen med min bok, har varit lite seg på att läsa den men nu börjar det släppa.

Sussa sött. :)

God morgon! Sitter på tåget på Eskilstunas...

Publicerad 2011-02-22 07:30:00 i Allmänt,

img_1245 (MMS)

God morgon! Sitter på tåget på Eskilstunas Centralstation. Vi skulle ha åkt för snart 10 min sen. "Tekniska problem" ropade de ut i högtalaren för en stund sen. Varför blir jag inte förvånad. :S Det syns inte på bilden men det är "snöstorm" där ute och då vet man ju att tågen inte går som de ska. Haha.. Men fram kommer vi väl i alla fall. ;) Fördriva lite tid med att läsa bok kanske skulle vara en ide.

Måndag 21 februari

Publicerad 2011-02-21 22:14:11 i Allmänt,Jag sitter återigen vid köksbordet..
Har precis skrivit färdigt ett arbete inför morgondagens kurs i Omvärldsanalys, skickat in min personliga plan för praktiken, svarat på mejl från lärarna och annat nyttigt.
Ögonen börjar gå i kors och jag försöker dricka lite varmt te för min hals som börjar göra ont. :(
Ögat, förresten.. det blir inte så mycket bättre trots mina allergimediciner. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Ska ge det ett par dagar till så får vi se vad som händer.

Veckorna som följer kommer att vara fyllda av skola och jobb, mer än vanligt.
Nu är det slut på ledigheten, man kan ju inte lata sig hur länge som helst. ;)
Dags för sängen snart.. skola imorn ju.

Puss på er

Det går bra nu, kompis det går bra nu!! :D...

Publicerad 2011-02-17 17:22:04 i Allmänt,

img_9433 (MMS)

Det går bra nu, kompis det går bra nu!! :D Fick tillbaka resultatet på tentan i Affärsjuridik som jag gjorde för några veckor sen, vilken positiv överraskning jag fick! Jag har fått VG!! :D Skrek verkligen rakt ut och dansade runt i lägenheten! Gud vad glad jag blev! :) Idag ha jag också hunnit med ett möte på jobbet, lite mat från Spicy Hot för att fira det bra betyget och snart ska jag bädda ner mig i sägen för att titta på Glee, säsong 1. :) Min box, som jag beställde, kom från CDON idag :D perfekt sysselsättning för kvällen. Förövrigt så berättade läkaren för mig igår att jag lider av någon sorts allergi och det är därför mitt öga blir rött. Tydligen är det pollen ute såhär års. Det var mer än jag visste. Nu ska jag prova lite allergimedicin och se om det blir bättre. Dessutom ska jag äntligen då göra ett s.k pricktest och se Vad jag är allergisk mot. Ska bli skönt att få reda på det. Men nu blir det Glee. :)

Ja, jag är sjukling!

Publicerad 2011-02-15 23:00:02 i Allmänt,

Det var tur i oturen faktiskt att jag blev kvar hemma idag..
Tittade in på Eskilstuna kurirens webutlaga och såg att tåget jag åker på morgonen hade blivit inställt pga. en olycka på vägen. De två tågen som gick efteråt hade blivit stående på spåret och väntat och blivit 1 resektive 2 timmar försenade in till Stockholm.
Hade jag trotsat min huvudvärk och åkt in till skolan hade jag nog brutit ihop lite lätt.
Orkar inte med mer tågkaos! :S

Större delen av dagen har jag spenderat nerbäddad i sängen.
Värken i huvudet har kommit och gått och nu sitter den envist där och vill inte släppa. :(
Dessutom upptäckte jag för en stund sen att jag dessutom har feber!
Måste försöka få tid på Vårdcentralen imorn. Mitt vänstra öga är rött hela tiden och kliar och det har bara blivit värre de senaste dagarna.
Misstänker inte en infektion eftersom det kommer och går hela tiden. Hade det varit infekterat så hade det ju varit rött hela tiden tycker man. Och antagligen hade det väl vandrat över till det andra ögat nu.
Undrar verkligen vad det är!
När jag ringde Sjukvårdsrådgivningen så sa hon att det måste kollas upp eftersom jag har haft det så länge nu. Tänkte ju att det skulle gå över av sig självt men tydligen så gör det inte det. :(

Nu ska jag återigen krypa ner i sängen.. dags för lite sömn och förhoppningsvis mår jag lite bättre imorn.

Puss på er!

Sjukling?

Publicerad 2011-02-15 12:08:30 i Allmänt,

Imorse när jag vaknade hade jag en sån hemsk huvudvärk, en typisk bihålevärk som går runt bakom ögonen till och med, så jag valde att stanna hemma idag. 
Förstår inte riktigt vad det är med mig. Mår väldigt konstigt men kan liksom inte riktigt förklara vad det är. Självklart är det en förkylning men inte alls av den vanliga typen.
Jag känner mig febrig och lite orkelös men sen går det över och blir bra igen.
Miki har ju i och för sig legat hemma flera dagar nu så det är väl inte så konstigt om jag också börjar känna mig dålig.

Jag sitter just nu vid köksbordet. Har mejlat in vårat arbete i Omvärldsanalys, för trots att jag inte är i skolan, inte Louise heller för den delen, så vill vi att läraren ska veta att vi var klara med uppgiften i tid och att hon inte tror att vi är hemma pga att vi inte gjort jobbet.

Tittar på de fantastiska blommorna som jag fick av Miki igår.. De är så vackra. :)
Igår när jag kom hem stod bordet så fint dukat och det var massa ljus tända överallt och maten stod färdig. Fick en liten söt nalle också. Han är så fin min älskade!
Själv köpte jag en chokladask och skrev en liten kärleksförklaring i ett kort. Fast jag visade min uppskattning för honom redan förra veckan med att komma hem med en liten present.
Det är verkligen inte presenterna som är det viktiga utan bara det att man tar tid till att visa varandra uppskattning, på vilket sätt ni än väljer att göra det.
Självklart ska man ta vara på det när som helst på året, gärna så ofta som möjligt för att den andra inte ska känna sig bortglömd. Och det gäller ju inte bara ens pojk-/flickvän utan det handlar ju om alla du håller kär. Alla hjärtans dag är ju verkligen inte en dag för bara par, det tycker jag att man ska föröska komma ihåg vare sig man är i ett förhållande eller inte.
Dagar som alla hjärtans dag, t.ex., tycker jag kan vara bra ändå.
I dagens samhälle så är vi så stressade och vi har mycket som händer kring oss att det kan vara svårt att hitta tiden för att visa den där extra uppskattningen som vi vet att alla förtjänar.
Dagar som igår eller födelsedagar, årsdagar, jul etc. kan vara ett bra tillfälle att stanna upp och bara se till det man har.

Vi skulle behöva bli bättre på det där, de flesta av oss i alla fall.

Nu ska jag gå och bädda ner mig i sängen framför tv:n, för det får man göra när man mår dåligt! ;)Dagen till ära bär jag en rosa velourdress. ;)

På centralstationen i Stockholm har man dr...

Publicerad 2011-02-14 18:14:26 i Allmänt,

img_1850 (MMS)

På centralstationen i Stockholm har man dragit nytta av situationen till tusen. Det är inget speciellt med dessa rosor. De är inte smyckade på något sätt, de är inte ens extra långa. Det enda som är speciellt med dessa rosor är att de säljs i blomaffären på Centralstationen i Stockholm. Och ni skulle ha sett kön till kassan. Haha..

Vi är hemma hos mina föräldrar i Torshälla...

Publicerad 2011-02-13 17:50:40 i Allmänt,

img_3883 (MMS)

Vi är hemma hos mina föräldrar i Torshälla. Här ligger det massor med snö på marken. Vi har ätit god mat och till dessert blev det glass och hallon. :D Har genomlidit, snart, tre perioder av hockey! Finland leder just nu med 2-1 och pappa kan inte låta bli att pika Miki. Fast vi vet att Sverige redan vunnit turneringen. ;) Börjar redan bli trött, förstår inte hur det kan vara möjligt. Lika bra det kanske eftersom det är skola imorn igen. Ser fram emot ett nytt avsnitt av Solsidan också. :D

12 Februari

Publicerad 2011-02-12 20:13:00 i Allmänt,

Ledig lördag! :)

Det blev en rätt tidig kväll igår, somnade till när jag tittade på tv. Miki kom och väckte mig vid 01 så jag kunde krypa ner ordentligt i sängen. :)
Så skönt att få sova ordentligt och känna att det inte var någon panik att vakna morgonen efter heller. :)

Idag har jag varit ute i Tuna Park för att få färdigt undersökningen angående frukostvanor.
Det gick ganska snabbt och det blev lite tid över för shopping också. ;) Kunde ju inte låta bli att några saker följa med hem. Haha
När man håller på med undersökningar såhär så märker man ganska snabbt hur folk blir misstänksamma när man kommer fram till de för att prata lite. Jag var tvungen att presentera mig som en helt civil person flera gånger innan jag kunde fortsätta prata. Haha

Denna lördagkväll erbjuder lite soffhäng.
En ledig lördagkväll var det längesen jag hade. Och just att inte ha något planerat gör det ännu lite bättre faktiskt. Det var det jag pratade om igår när jag babblade om att jag inte haft en lugn hemmakväll på länge, jag menade ju självklart en fredagkväll. :)
Ska gå och göra älskling sällskap i soffan nu.


Ha en trevlig lördag!
Fredagsmys

Publicerad 2011-02-11 19:30:56 i Allmänt,

Åååh, jag kom faktiskt hem från Stockholm också. :)
Det såg lite dystert ut där ett tag men det gick rätt smidigt i alla fall.

Njuter av ett glas rött här hemma..
Har bara hunnit med halva glaset och redan så hettar det om kinderna och öronen. ;)
Får nog hålla mig till bara ett glas.
Miki och jag ska äta lite middag och sen får vi se vad kvällen har att bjuda på. Blir en lugn hemmakväll i alla fall, det är en sak som är säker.
Kan knappt komma ihåg sist jag hade en sån.

Känner mig glad över att ha en ledig helg och att faktiskt inte ha något alls inplanerat.

Hoppas att ni har en trevlig kväll!


Skål! ;)

Vi sitter fast strax utanför Stockholm pga...

Publicerad 2011-02-11 08:51:28 i Allmänt,

img_4164 (MMS)

Vi sitter fast strax utanför Stockholm pga tågkö in till stan och vi är redan 35 min försenade. Alla bussar i Stockholm är inställda, t-banan går inte riktigt som den ska och genom Facebook har jag förstått att många i klassen valt att stanna hemma idag. Det känns sådär att vara på väg idag. Jag skulle ha stannat kvar i sängen istället. :S

Jag trotsade värk av alla slag och det vid...

Publicerad 2011-02-10 20:47:44 i Allmänt,

img_1517 (MMS)

Jag trotsade värk av alla slag och det vidriga snöovädret därute och gav mig ut för en runda med Gabi. Vi var på ÖB, Underbara Hem, Jysk och Tuna Park. Det är konstigt det där.. När man är i farten så längtar man inte efter något annat än en slappardag men sen när man väl har en då kryper det i kroppen på en. Men så är det väl ibland. Köpte ett par nya solbrillor på Gina. Jag känner mig som ett UFO i de men tänker att jag kanske kan vänja mig vi de fram tills våren och sommaren. ;) Nu blir det lite film med älskling. En överraskning tydligen. Mikis kommentar var; "Jag har bara tänkt på dig nu när jag valde film. Jag är väl kanske inte så sugen på att se den men jag tror att du kommer bli glad". Det kan man kalla kärlek. ;) Hoppas bara att det är en bra film nu. Haha

Slöardag..

Publicerad 2011-02-10 15:16:22 i Allmänt,

Det går riktigt långsamt här hemma idag.
Vi har fått i oss lite mat men längre än så kom vi inte.
Mensvärken har fått sällskap av en huvudvärk också så det känns som att det får bli en soff-slappar-dag.

Har kikat på nätet efter tavlor.. Är sugen på några till köket nu när vi har fått de nya möblerna.
Hittade den här som är klockren. :)

Inte för att jag kanske skulle ha den hängandes i köket men i alla fall. :)
Det finns så otroligt mycket att titta på överallt. Hur ska man kunna välja något? Jag som har sån otrolig beslutsångest dessutom. Haha..
Någonting ska man väl kunna hitta tillslut. ;)


10 Februari

Publicerad 2011-02-10 11:34:04 i Allmänt,

Blääääh, snön är tillbaka. :(
Det är klart att man förstår att det inte blir vår redan i februari men kan det inte bara sluta snöa?
Ville knappt ens kliva upp ur sängen imorse när jag såg hur snön yrde utanför. :S

Jag har en ledig dag, inget inplanerat och ska jag vara riktigt ärlig så jag har ingen lust till att göra något ens.
Skulle behöva börja med den där undersökningen som ska vara klar på tisdag men hur roligt är det att gå ut i det här vädret? Vaknade dessutom med en hemsk mensvärk som gör det lite svårt att röra på sig. :(
Men med lite mat i magen kanske det ordnar upp sig?
Det skulle kännas lite bortkastat att ha en ledig dag och bara ligga hemma.------

Jag funderar fortfarande på vem/vilka som läser min blogg? Enligt statistiken så är ni ju några stycken men det är bara ett fåtal som faktiskt lämnar en kommentar. Är det så att det är de som går in och läser flera gånger om dagen kanske?
Jag har ju själv lovat att jag ska bli bättre på att kommentera det jag läser så kan inte ni också göra det? ;)

Tjing så länge..
Ledig onsdag

Publicerad 2011-02-10 00:31:38 i Allmänt,

Startade dagen med att sova länge, vilket i och för sig inte är så ovanligt när jag har en ledig dag. ;)
Sen har jag städat hela lägenheten, nu är det rent och fint här hemma. Härligt.
Fortsatte dagen med att åka till Willys och "storhandla". Det var inte menat att jag skulle göra det men det bara blev så. Kylskåpet behövde fyllas på, speciellt med tanke på att både jag och Miki kommer att vara hemma, lediga, ett par dagar nu. :) (Eller ja, jag är ledig och Miki är sjuk)

Gabi kom över för att hälsa på så vi har lagat mat.
Det fick bli hemmagjorda klyftisar, morötter och lök i ugnen och sen tunna kycklingfiléer. Gott blev det. :)
Vi hade en trevlig stund och det blev lite fika efteråt.
Annars har kvällen varit lugn och vi har mest legat på soffan. Riktigt skönt har det varit. Jag gillar lediga dagar. Och ännu bättre känns det eftersom det är ledig imorn också.
Ledig två dagar efter varandra har jag inte varit på jättelänge! Så jag njuter verkligen. :)

Jag har spenderat kvällen med att försöka leta efter en byrå och en bokhylla.
Byrån vill jag ha i sovrummet och tanken är att den ska ersätta tvbänken vi har för tillfället. Vi behöver lite extra förvaringsutrymme. Bokhyllan ska självklart stå i vardagsrummet, då det känns lite grann som att det fattas något. Men jag vet inte riktigt vad för slags bokhylla jag vill ha. Den får inte vara alltför stor då vi inte har så mycket plats men vi behöver ändå där.
Funderar på om jag ska köpa en Expedithylla, inte ens sån jättestor utan några smådelar bara?
Kanske köpa två delar och sen sätta de mitt på väggen, fast i olika lägen, hur låter det? Vill ju egentligen bara ha något litet, mest för att kunna förvara vissa saker som jag inte hittar någon annan plats för.
Kanske ska planera in en tripp till IKEA i helgen när jag ändå är ledig? :)
Har ni några tips?

Det känns som att jag hela tiden har något som jag vill göra här hemma. Och det går ju inte fort just nu med tanke på att ekonomin inte är den bästa när man är student. Men det får ta så lång tid som det gör. Sakta men säkert så blir det lite mer ombonat här hemma. :)
Miki säger att han gillar den spartanska stil (läs: ungkarls stil) som han hade här hemma men jag tror att han faktiskt gillar när jag pysslar och har mig, även fast det inte händer så ofta. ;)

Jaja.. Imorn ska jag försöka ta mig ner på stan och börja med min undersökning som jag ska göra till kursen Omvärldsanalys. Jag ska försöka ta reda på vad Eskilstunabor har för frukostvanor. Alltså äter de frukost hemma vid köksbordet eller tar de en frukost på fiket eller på Pressbyrån.
Hur gör ni? Vad tror ni är det vanligaste?

Nej, nu börjar det bli dags för sängen, lite sömn skulle nog inte skada.
Sussa sött! :)

Måste förtydliga

Publicerad 2011-02-06 14:15:32 i Allmänt,

Jag ville egentligen bara säga att gårdagens inlägg inte har någonting att göra med mig och Miki. Absolut inte. Vi har det jättebra och han är verkligen guld värd. :)
Inte heller har det med någon vän att göra..

Vad anledningen till gårdagens inlägg är vill jag inte gå in på här på bloggen men kan säga som så mycket att jag var otroligt frustrerad igår! Det är inget jätteallvarligt heller som har hänt, så inget att oroa sig över.
Jag hoppas att saker och ting ska lösa sig men gör det inte det så får jag ta tag i det då.
Om vi ska prata om något helt annat så kan jag tala om att jag, i ett försök att minska på mitt sockerintag, har "slutat" dricka RedBull! Idag är 6:e dagen som jag är utan.
Eftersom jag inte dricker det längre så har jag gjort mig av med min största koffeinkälla vilket betyder att jag har lite mer huvudvärk än vanligt, mindre roligt med andra ord, men jag känner mig faktiskt inte speciellt sugen på det just nu.
Nu kanske jag fick det att låta som "värsta grejen" men det är det jue inte. Jag ville mest dela med mig till de som har tjatat på mig att jag ska sluta med Redbull i evigheters evighet, nu är det gjort.

Fast det betyder ju inte att jag aldrig mer kommer att dricka det. ;)


Idag kör jag en ligga-i-soffan-dag. Har än...

Publicerad 2011-02-03 14:59:48 i Allmänt,

img_0729 (MMS)

Idag kör jag en ligga-i-soffan-dag. Har ändå hunnit med ett besök hos tandläkaren där jag fick flour på tänderna och även hunnit med att laga lunch. Men den här lediga dagen ska bara spenderas med att slappa. Det har jag förtjänat. :)

Tydligen så ser jag ut som 17-18 år när ja...

Publicerad 2011-02-02 12:04:44 i Allmänt,

img_5768 (MMS)

Tydligen så ser jag ut som 17-18 år när jag inte är så fixad. Eller annars också kanske? Igår fick jag i alla fall inte köpa cigg när jag var nere på kiosken eftersom jag inte hade leg med mig. Jag har visat det en gång där och sen har jag kunnat handla utan problem men nu när de bytt ägare gick det inte alls. Hmm.. Ska man ta det som en komplimang eller förolämpning? Kul att se 6-7 år yngre ut än man egentligen är. Hahaha.

Pannkakor med nutella är riktigt gott. Men...

Publicerad 2011-02-01 20:41:38 i Allmänt,

img_7038 (MMS)

Pannkakor med nutella är riktigt gott. Men orkade inte med mer än två stycken! :( Blev ju mätt av att tillaga de. Haha. Idag har jag varit hemma från skolan eftersom jag vaknade med en riktigt jobbig huvudvärk. Bihålorna spökar igen. :( När jag gick upp upptäckte jag också att jag hade feber, fast väldigt lite. Så dagen har spenderats på soffan. Känner mig inte ett dugg pigg men var ju tvungen att laga till nån mat. Ska fortsätta spendera kvällen i soffan. Måste vara pigg imorn så man orkar jobba. Puss på er!

Om

Min profilbild

Sanna Narancic

Mamma till tvillingarna Oliver och Ella <3 Gift med min fantastiska man Miki.. Det här är delar av vårt liv. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela