Sanna - Mitt i livet

Kvinnor och flirt..

Publicerad 2010-05-26 11:53:43 i Allmänt,

Det här är en artikel jag skrev till min Svenska B kurs. Jag har skrivit den med manligare läsare i åtanke men kvinnor kanske också blir förvånade när de läser det här.
Tänkte att jag skulle dela med mig av den och höra era åsikter om den. :)


 Kvinnor och flirt

 
Känner du att du har svårt att tyda om en kvinna är intresserad eller inte? Du kan känna dig lugn, du är inte ensam.
     Kvinnor anses ofta vara ett gåtfullt folk och inte minst när det kommer till en flirt. Hur ska man verkligen veta om hon är intresserad? Vilka signaler ska man titta efter?

     

Det är ju faktiskt inte bara munnen och orden som används under ett samtal, även kroppen deltar.  Ögonen, t. ex, kan många gånger säga mer än tusen ord.
      I boken Talande gester (1999) skriver Roger E. Axtell om ögats olika språk och dess betydelse. Visste du t.ex. att ögonbrynen kan uttrycka bl.a. både ilska, öppenhet, nyfikenhet och flirt?
      Under ett samtal har du säkert varit med om att om någon blir förvånad över en sak så höjs ögonbrynen automatiskt. Även om munnen säger; Ja, men det visste jag väl.
      Kroppsspråket är alltså något naturligt och som är svårt att styra över. Om man verkligen vill veta vad en människa säger ska man alltså ta en extra titt på hur kroppen reagerar. Vilket många gånger kan vara svårt.

 

Det är extra svårt för en man att läsa av kroppsspråk. Det visar en studie som gjorts vid universitetet i Indiana.
     Annika Berge skriver i Aftonbladets webbtidning Wendela (http://www.aftonbladet.se/wendela/article2161676.ab), 31/3-08, om hur en grupp forskare vid universitetet undersökte 280 studenter, både manliga och kvinnliga, och deras förmåga att tyda sociala signaler.
     Studenterna fick titta på bilder av kvinnor som visade olika sinnesuttryck och skulle utifrån dessa bilder bestämma om de ansåg att kvinnan var vänskaplig, flirtig, avvisande eller ledsen.
     Männen hade svårt att skilja mellan uttrycken vänskaplig och flirtig och misstog ofta det ena för det andra. Så hur fungerar det i verkligheten?

Enligt psykologiprofessorn Monica Moore, som bl.a. omnämns av Axtell, så har kvinnan ca 52 olika gester som kan visa intresse. De vanligaste, menar Moore, är att le, kasta blickar, göra sig vacker, skratta, knycka med nacken, kasta med håret och att viska.
     Fler naturliga gester ska vara att maka upp kjolen en bit, kramas, bjuda upp till dans, ”råka” röra vid ett knä eller en arm och självklart, ge en smekning.
     Man ska ändå vara försiktig med hur noga man läser av de här signalerna så att inga missförstånd uppstår. Många kvinnor är helt enkelt glada och sociala av naturen och kanske bara anser att det är naturligt att röra vid människor som man samtalar med.
     Missförstånd var exakt det som hände Caroline och Johannes, två arbetskamrater, som träffades ute en kväll.
     – Vi kom väldigt bra överrens på jobbet. Jag tyckte att han var riktigt trevlig och rolig, säger Caroline som av naturen är en väldigt social person.
     – När vi av en ren slump träffades ute en kväll så pratade vi en stund, inte mer än 10 min, och jag tyckte självklart att det var roligt att träffa honom i en mer avslappnad miljö. Sen sågs vi inte förrän vi var på väg hem. En av mina vänner bjöd då med honom på ”efterfesten”.
     Väl där så gjorde Johannes närmanden och försökte då kyssa Caroline.
     – Hon hade ju flörtat med mig hela kvällen, var hans version.
     – När vi pratades vid så kramade hon om mig och skrattade väldigt mycket. Det kändes verkligen som att hon var intresserad.
     Men så var det med andra ord inte.
     Stämningen blev jobbig mellan de och Johannes bestämde sig för att gå hem. Det tog ungefär en månad innan allt återgick till det normala på arbetet och idag är de goda vänner.


Så vilka signaler ska man titta efter?
     Nedan följer en lista skriven av Katia Loisel-Furey (http://www.top-flirting-tips.com/is-she-flirting.html), på en del av de gester en kvinna gör, medvetet eller omedvetet, när hon är intresserad.



*Blicken
– hon fångar din blick för att sedan slå bort den. Efter ett par sekunder tittar hon åt dig igen och ler.
*Håret – Hon kastar med håret från sida till sida, borstar bort den från ansiktet eller leker med en ensam lock av hår.
*Läpparna – hon kanske blöter läpparna, målar på läppstift eller kanske rentav äter något för att dra uppmärksamheten till munnen.
*Om hon masserar sin egen nacke blottar hon sina erogena zoner, nacke, handleder och bröst.
*Att rätta till kläderna och knäppa/knäppa upp knappar kan vara ett sätt att dra uppmärksamheten till hennes fördelaktiga kroppsdelar.
*Korsande av ben och att synliggöra innerlåren kan vara ett sätt för kvinnan att tala om vart hon tycker om att bli rörd.
*Att en kvinna tar på sig själv, t.ex smeker sig i ansiktet, på armen eller benet kan också vara ett tecken på vart hon tycker om att bli rörd.
*Hon närmar sig dig. Kanske kommer viskningen i örat också.
*Hon härmar ditt kroppsspråk
*Hon tar i dig, på armen, benet eller liknande, även om det kan verka som olyckshändelse.

 
Som tidigare påpekat ska man självklart vara lite försiktig med hur man läser av signalerna.
     Ett ensamt tecken kan lika gärna signalera vänskap.
     Lyckas du däremot avläsa 3-5 tecken under en och samma gång så ska man inte vara rädd att satsa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sanna Narancic

Mamma till tvillingarna Oliver och Ella <3 Gift med min fantastiska man Miki.. Det här är delar av vårt liv. :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela